За 3 минути: Apple загуби 62 млрд. долара от пазарната си капитализация

За 3 минути: Apple загуби 62 млрд. долара от пазарната си капитализация | StandartNews.com

Само за три минути Цената на акциите на американския технологичен концерн Apple се понижи след публикуването на отчета от 130,75 долара за брой до 119,96 долара. Подобно намаление – с 8,3 на сто, не е необичайно за следборсовата търговия, но предвид факта, че Apple е най-голямата публично търгувана компания в света, това се равнява на срив в стойността от 62 млрд. долара. Това е по-висока стойност от тази на компании като BlackRock и Colgate-Palmolive.

Продължаващите силни продажби на смартфони все пак помогнаха на Apple да отчете сериозен ръст на приходите и печалбата, предава Bloomberg.

Въпреки това той не бе достатъчен, за да задоволи свикналите на изключителни резултати анализатори. Приходите от продажба се покачват на годишна база с една трета до 49,6 млрд. долара, обяви компанията след края на редовната търговия. С печалба от 10,7 млрд. долара Apple е спечелил с 38% повече спрямо същия период на миналата година.

През приключилото в края на юни трето тримесечие компанията е успяла да продаде 47,5 млн. iPhone – с 35 на сто повече на годишна база.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай