Японци създадоха климатик за подмишници

Японци създадоха  климатик за подмишници  | StandartNews.com

Искате ли прохлада през лятото, докато се движите по по нагорещените улици? Няма проблем. Японска фирма е помислила за това. Компанията Thanko конструира портативен климатик за подмишници, който предпазва от изпотяване в горещините. Уредчето действа с две батерийки от 1,5 волта и дискретно се защипва за късия ръкав на ризата. Отворът с вентилатора се насочва навътре под мишницата, за да гарантира циркулация на въздуха, съобщава в. "Метро", цитиран от БТА.

Той осигурява между 5 и 9 часа прохлада, в зависимост от трите режима на вентилация, които са избрани. Устройството може да бъде задействано и чрез USB порта на компютър. Климатикът за подмишници струва 3800 йени или около 36 долара.
За тези от потребителите, които не носят ризи с къс ръкав, е предвидено джаджата да може да се закрепва и към яката.
Според специалисти уредът ще подобрява охлаждането на тялото при големи жеги. Подмишниците са едно от местата с много потни жлези и близко разположени кръвоносни съдове - неслучайно при топлинен удар се препоръчват торбички студена вода точно на това място.

Японците се грижат за комфорта на тялото отдавна. Преди няколко години АФП съобщи, че в Страната на изгряващото слънце е станало хит бельо, което неутрализира неприятни миризми, особено сред усърдно работещите бизнесмени. То е създадено от японска текстилна компания. Според Нами Йошида, говорителка на компанията "Сеирен", са им били необходими няколко години, за да създадат първото бельо, премахващо неприятни миризми. "То е достатъчно комфортно за носене във всекидневието и същевременно е ефективно, тъй като бързо елиминира силните миризми. Първоначално смятахме да ги продаваме на хора, нуждаещи се от лекарски грижи, и на болници. Но за наша изненада много обикновени хора като бизнесмени, които са на позиции, изискващи всекидневни срещи с хора, също ги купуваха", допълни тя. Бельото е създадено от керамични частици, поглъщащи миризмата, в тъканите на материята.

Гамата на компанията включи и 22 модела, сред които и чорапи, предотвратяващи неприятната миризма на краката, както и тениски, които прикриват миризмата на запотени подмишници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай