Webit с виртуален тур в бъдеща София

Завърнал се от Острова аниматор е автор на проекта

Webit с виртуален тур в бъдеща София | StandartNews.com

Десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe ще се проведе тази година на 26-27 юни в столичната зала "Армеец". Отличен като най-влиятелният форум за иновации, политики, инвестиции, дигитална икономика и предприемачество в Европа през 2018 г., фестивалът ще бъде сборна точка на водещи световни бизнес лидери и иноватори, инвеститори, както и политици, комисари, премиери и министри от Европа.

Една от очакваните атракции по време на форума ще бъде виртуалната разходка в бъдещия жилищен комплекс Grand Kanyon в столичния квартал "Младост". Гостите на Webit ще имат шанса и за 360-градусов поглед от високо над цяла София.

Идеята за виртуалната разходка е на турската компания Garanti Koza, която ще покаже иновативен подход към представянето на строителни инвестиции.

Фирмата е подготвила тройна VR иновация, с която всеки гост на технологичния фестивал ще може да стане част от живота в първия отворен жилищен комплекс от смесен тип в България - Grand Kanyon. Проектът за виртуалната разходка е разработен в партньорство с „Италия Моторс" и Animajor студио.

Виртуалното изживяване започва с качване на Primavera - най-новият модел на легендарния скутер Vespa - символ на свободата, въображението и един от знаците на съвременната поп култура и модерния градски начин на живот. След това, благодарение на VR технологията, скутерът ще се превърне в летяща Vespa от бъдещето, която ще потегли на екстремна състезателна обиколка из Grand Kanyon. В него жилищната сграда е на пешеходно разстояние от мола, спортните центрове, ресторантите и кафенета, както и огромен парк. VR турът през всички тях ще даде възможност и за 360-градусов поглед от високо над квартал „Младост" и цяла София.

Виртуалното приключение е изцяло изградено в България от Animajor – иновативно студио, специализирано в различни VR и AR технологии. Това е първият им проект на родна земя от 6 години насам. Студиото е основано от завършилия във Великобритания 3D аниматор Явор Бонев през 2011. Режисьор на проекта е самият основател на компанията, чиято основна цел е да изгради едно незабравимо преживяване както за хората, които за първи път ще сложат VR очила, така и за онези, които вече многократно са ползвали технологията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай