Volvo направи суперлуксозен XC90

Volvo направи суперлуксозен XC90 | StandartNews.com

Всъдеходът има 4 отделни кресла, хладилник и йонизатор на въздуха

Шведската компания Volvo показа най-луксозната си версия на всъдехода XC90 от второ поколение, която получи името Excellence. Публичната премиера на колата, която има четири отделни кресла, ще се състои на 20 април на автомобилния салон в Шанхай.

Вместо втори и трети ред седалки, компанията постави в салона две отделни кресла - като тези за шофьора и пътника до него. По този начин се увеличава свободното пространство за краката на пътниците отзад. Седалките имат пълен набор от електрически регулировки, а също така функции за подгряване, вентилация и масаж.

В оборудването на XC90 Excellence са включени сгъваеми масички, хладилник, места за съхранение на бутилки с функции за охлаждане и затопляне, а също така комплект кристални чаши за вино, изработени ръчно от шведската компания Orrefors. Освен това автомобилът е снабден с йонизатор на въздуха и стереосистема Bowers & Wilkins с мощност 1400 вата и 19 тонколони.

Освен това най-луксозният XC90 получи доработена шумоизолация и много "тихи" гуми на компания Pirelli.
Volvo XC90 Excellence ще се предлага с хибридна задвижваща система, която включва 2-литров турбодвигател и електромотор с мощност 80 к.с. Общата максимална мощност на системата е 400 к.с. Засега стойността на автомобила не се споменава. По-рано бе съобщено, че основен пазар за "суперлуксозния" всъдеход ще бъде Китай и още няколко "избрани" страни.

Досега Volvo е получила над 24 000 заявки за стандартния XC90 от второто поколение.

В същото време стана ясно, че компанията ще покаже новия си флагман S90, който ще замени модела S80 до края на годината, съобщи Autocar. Седанът ще се бори за купувачи с Audi A6, BMW 5-Series, Mercedes-Benz E-Class и Jaguar XF. "S90 е отлична демонстрация на това в каква посока се движим. Смятам, че когато видят модела, мнозина ще се учудят много повече отколкото от новото поколение на XC90.

Дизайнът и размерите правят S90 много по-премиум модел в сравнение с S80. Интериорът на седана ще стане еволюция на салона на XC90", каза директорът на британския офис на Volvo Ник Конър. Засега не се споменават никакви допълнителни подробности за S90, както и за новото комби V90. В Autocar предполагат, че двата модела ще си поделят двигателите от XC90. Всъдеходът се предлага с 4-цилиндрови турбодвигатели и с хибридно задвижване.

По-рано стана ясно, че S90 и V90 ще бъдат изградени върху новата модулна платформа на Volvo, която се нарича SPA. Това шаси дебютира в XC90. Седанът и комбито ще се произвеждат в завода на шведската компания в китайския град Дацин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай