VIVACOM изгради модерна система за видеонаблюдение във Враца

VIVACOM изгради модерна система за видеонаблюдение във Враца | StandartNews.com

Свръх-иновативна система за видеонаблюдение беше открита тази седмица във Враца лично от кметът на града Калин Каменов, зам. главният секретар на МВР Георги Арабаджиев и главният директор „Продажби" и член на Управителния съвет на VIVACOM - Мирослав Петров.

Системата е изградена по проект на Община Враца - „Разработване и внедряване на софтуер, на интегрирани решения и IT одит", реализиран от VIVACOM. По думите на Мирослав Петров „Враца е първият град в България, в който се изгражда система с вграден изкуствен интелект и е плод на стабилното и дългогодишно партньорство на телекома с общината, благодарение на което са реализирани редица ползи за жителите и гостите на града."

Това, което прави системата уникална за България, е, че чрез специален софтуер камерите могат да разпознават номера, хора с маски, както и паднали на улицата хора. Целта е да се подсигури сигурността на жителите на община Враца. Благодарение на функциониращия мониторинг център за наблюдение в МВР-Враца в реално време се подава информация и се следи постоянно за безопасността и реда на града. Само за период от един месец на територията на Община Враца са засечени грабеж, палеж и няколко нарушения за нередности, свързани с акцизи и ПТП.

В момента такава система за видеонаблюдение съществува в големи европейски градове като Лондон, Барселона и Брюксел.

Видеосистемите са отлична възможност за превенция и контрол от вандализъм и тероризъм, намаляват битовата престъпност и повишават имиджа на общините като добри и сигурни туристически дестинации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай