Вилица засилва аромата от храната

Вилица засилва аромата от храната | StandartNews.com

Имате ли вкус, който дори най-скъпите ресторанти не могат да задоволят? Тогава сигурно е време да засилите обонянието си. Така ще се насладите на ароматите на изкуството на храненето, а не само да опитвате храната на вкус. Насладата от аромата на храната перфектно се допълва от аромавилицата (AROMAFORK).

"Първоначално идеята бе традиционната вилица да се превърне в един подобрен прибор, който да провокира съзнанието на хората чрез интензивен поток от аромати. Скоро разбрахме, че аромавилица може да бъде образователен инструмент, с който да се научим да оценяваме храната", обяснява Джонатан Коуту, президент на канадската компания производител на новия вид вилица, Molecule-R Flavors. Благодарение на нея хората с най-изтънчен вкус вече могат да предизвикат вкусовите си рецептори по нов начин. Обонятелните рецептори в носа могат да различат безброй фини аромати по начин, по който езикът не може. Всичко това вече е възможно с комплекта Aromafork, в който има 21 аромата, които променят начина на хранене.

В комплекта освен вилица има разнообразие от аромати - шоколад, кафе, ванилия, плодове, билки, подправки, масло, зехтин, дим, трюфели и др. Под дръжката на вилицата има попивателна хартия, върху която се поставя капка от избрания аромат. Срещу $60 всеки ценител на ароматната храна получава 4 аромавилици, 21 аромата, 4 капкомера, 50 листчета попивателна хартия и програма за необикновено съчетание на аромати. Комплектът може да бъде закупен от сайта на Molecule-R Flavors, но ще бъде доставен през юни или юли тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай