SMS-те оставиха срещите между младежите в миналото
Семинар посочва как да се пазим от глобите по новия GDPR закон


16:40 ч.

24.09.18

2 мин.

0

2

0

Вечер на Космоса и авиацията ще се проведе в Руския културен център в София

от редактори |

Вечер на Космоса и авиацията ще се проведе в Руския културен център в София

Вечер на Космоса и авиацията ще се проведе днес в Руския културно-информационен център в София. Организаторите са подготвили специална научно-практична програма за посетителите. Гостите ще могат да изпълнят симулиран полет на първия български авиосимулатор „Фотоника".


Пред БНР Явор Киряков - управител на Университета за деца, обясни: „В училищата се набляга само на теория, а извън училище - само на практика. От Университета за деца и с цялото събитие се стараем да направим тази връзка. Ще гледаме филма „Космос", ще има и доста обяснения на експериментите, които ще направим на сцена... В неформалното образование се стараем да внедрим повече практика, повече експерименти. При нас много от децата знаят, че ще станат учени, преди дори да са влезли в същинския университет, защото вярват в себе си и са убедени, че това, което обичат, е тяхното бъдеще".


Недислав Веселинов – председател на Авиационно-космическия форум и проектант на авиосимулатора „Фотоника", посочи: „Направихме тестови полети преди да го пуснем за широката публика. Първият летец-изпитател беше баба ми на 85 години. Човек е в реална кабина и има реални копчета. Самата симулираща програма е така създадена, че да отразява реалността. Искаме този симулатор да обучава бъдещи пилоти".


Веселинов обясни какви мисии ще бъдат давани по време на днешната симулация: „Ще могат да кацат, ще има бойни мисии. Най-младият ни участник беше на 6 години, който от 3-4 път започна да каца без проблем".


Събитието е за всички възрасти, каза Веселинов. Той подчерта, че искат да изградят и планетариум.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:14 · 03.10.2018
а ще кажат ли цифрата на загиналите руски космонавти в космоса както и това че ГАГАРИН е убит защото е искал лична среща с брежнев И МУ Е ПОТЪРСИЛ СМЕТКА за това че приятелят му ВАЛЕРИ БИКОВ 3 и космонавт просто е качен на ракета за която се е знаело че ще се взриви
Потребител · 19:42 · 26.09.2018
редно е. софийската простотия и селяния се вижда от космоса
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент