"Умен" кораб носи 55 000 таблета на борда

"Умен" кораб носи 55 000 таблета на борда | StandartNews.com

Модерна ера на плаването обявиха Intel и Royal Caribbean International, след като интегрираха десетки хиляди таблети на борда на първия в света "умен" кораб - Quantum of the Seas.

Royal Caribbean инсталира 15 000 Intel-базирани Dell Venue таблети в местата за продажба на новия кораб. В допълнение, 40 000 Intel-базирани таблети на HEXA Electronics са раздадени на екипажа, за да поддържа връзка с приятелите и семействата, докато са в морето. Windows 8.1 таблетите за Royal Caribbean са базирани на Intel Atom процесори, които предоставят светкавично бърза мощност, в съчетание с продължителен живот на батерията и лесен за употреба интерфейс. Таблетите на местата за продажба ще извършват разнообразни функции, включително регистрации, резервации, развлечения, планиране на дейности и таксуване на транзакции в рамките на кораба. Таблетите за екипажа включват комплект от приложения за продуктивност от бизнес портфолиото на Intel като Dictionary, DocuSign и McAfee Anti-Virus Plus. Членовете на екипажа могат да ползват таблетите и в свободното си време за достъп до приложения като Skype, Bing и Office365.

Първият в света "умен" кораб Quantum of the Seas бе представен на 20 ноември тази година. Royal Caribbean го обяви за начало на модерна ера в плаването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай