„Туитър“ изтри акаунти на терористи - Технологии - Стандарт Нюз


09:14 ч.

06.02.16

1 мин.

2338

3

86
„Туитър“ изтри акаунти на терористи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Администраторите на социалната мрежа „Туитър" изтриха 125 000 акаунта, пряко свързани или прокламиращи идеите на „Ислямска държава". Това е част от мерките по премахване на „терористично съдържание" от платформата.


Тези потребителски профили са замразени още от средата на 2015г., защото „заплашват или одобряват терористични актове". „Както повечето хора по света, ние сме ужасени от издевателствата на екстремистките групировки. Ние не искаме „Туитър" да се ползва за промотиране на тероризъм и правилата в сайта са достатъчно ясни по този въпрос", пишат в официално изявление от социалната мрежа.


САЩ и други страни призоваха „Туитър", „Фейсбук" и други комуникационни услуги да предприемат по-агресивни мерки спрямо терористите, които използват мрежите за разпространяване на идеите си и намиране на съмишленици. От „Туитър" предупреждават, че за увеличаването на контрола няма лесно технологично решение. „Както много експерти и други компании са отбелязвали, няма „магически алгоритъм" за идентифициране на терористично съдържание в Интернет. Глобалните платформи сме принудени да даваме неясни оценки на базата на ограничена информация и насоки. Въпреки това ще продължим да налагаме правилата в тази сфера, както и да сътрудничим на властите и свързани организации за намиране на решения за изтриване на терористичното съдържание в Интернет", заявиха от компанията.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:34 · 06.02.2016
Може и всеки акаунт да се проследи от къде е и тихичко да си умре от естествена смърт. Предполагам няколки хиляди от акаунтите са на американци и два пъти по толкоз на европейци.
Потребител · 10:06 · 06.02.2016
Одобрявам, но е малко. Може ше да се ликализират, повредят малините и още куп други благинки!
Потребител · 09:27 · 06.02.2016
ПРАВИЛНО.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент