„Туитър“ изтри акаунти на терористи

„Туитър“ изтри акаунти на терористи | StandartNews.com

Администраторите на социалната мрежа „Туитър" изтриха 125 000 акаунта, пряко свързани или прокламиращи идеите на „Ислямска държава". Това е част от мерките по премахване на „терористично съдържание" от платформата.

Тези потребителски профили са замразени още от средата на 2015г., защото „заплашват или одобряват терористични актове". „Както повечето хора по света, ние сме ужасени от издевателствата на екстремистките групировки. Ние не искаме „Туитър" да се ползва за промотиране на тероризъм и правилата в сайта са достатъчно ясни по този въпрос", пишат в официално изявление от социалната мрежа.

САЩ и други страни призоваха „Туитър", „Фейсбук" и други комуникационни услуги да предприемат по-агресивни мерки спрямо терористите, които използват мрежите за разпространяване на идеите си и намиране на съмишленици. От „Туитър" предупреждават, че за увеличаването на контрола няма лесно технологично решение. „Както много експерти и други компании са отбелязвали, няма „магически алгоритъм" за идентифициране на терористично съдържание в Интернет. Глобалните платформи сме принудени да даваме неясни оценки на базата на ограничена информация и насоки. Въпреки това ще продължим да налагаме правилата в тази сфера, както и да сътрудничим на властите и свързани организации за намиране на решения за изтриване на терористичното съдържание в Интернет", заявиха от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай