Топприложения за пренос на файлове

Топприложения за пренос на файлове | StandartNews.com

На всеки му се налага да прехвърля файлове от мобилно устройство на таблета или на настолния компютър, както и обратното. Без значение дали това са снимки, песни, някакви документи, презентации или други файлове. Този процес може да бъде извършен чрез bluetooth, USB кабел или просто като изпратите необходимия ви файл по мейла. В първия начин обаче трансферът става прекалено бавно, при втория винаги трябва да носите USB кабела си със себе си, а третият ви ограничава по размера на файла, както и в скоростта. Най-добрият начин е да използвате някое от приложенията, с каквито, ако мобилното ви устройство работи под OS Android, Google Play Store е пълен.

AirDroid

Това е един от най-популярните начини да "влезете" в мобилното си Android устройство чрез компютъра. С AirDroid може да пращате и получавате есемеси, да виждате известяванията. Разработчикът тества начини за контрол на Android и използване на приложения като WhatsApp, WeChat и др., но тази функция ще изисква рутване на мобилното ви устройство. Разбира се, AirDroid има и много други функции, като основната е изпращането на файлове от мобилното устройство към компютъра/лаптопа и обратно, без да се налага да свързвате смартфона/таблета си към някаква мрежа.

Облачно хранилище

Друг популярен начин е да прехвърляте файловете си на облачно хранилище. Dropbox, OneDrive, Google Drive, Box.com и много други ви позволяват да синхронизирате устройството си с облъка, освен това имат интеграция с компютъра. По този начин може да изпратите файлове на облака, след това да стигнете до тях в уеб браузъра си или да ги свалите на компютъра, за да ги използвате по-късно. Може също така да качите от компютъра нещата, които ви трябват, на облачното хранилище, и да си осигурите достъп до тях чрез мобилното устройство. Тези хранилища вече са много по-добри отколкото бяха преди години, макар да има какво да се желае, и ще ви свършат добра работа.

ES File Explorer

Един от най-добрите файл мениджъри за Android. Освен голямото разнообразие от функции, той осигурява възможност да се свързва с други устройство в мрежа. Например може да свържете джаджата си към същия рутер, към който е и компютъра ви. След това приложението разпознава компютъра (в зависимост от настройките му) и изпраща файлове към него през wi-fi мрежата. Това е страхотен начин за тези, които искат с един изстрел да убият два заека - приложение за трансфер на файлове и файл мениджър. Разбира се, има и други подобни, но това си заслужава.

Mobizen

Това приложение също ще ви свърши работа. Подобно на AirDroid с него може да свържете мобилното си устройство към вашия компютър или обратното. Това ви дава възможност да изпращате файлове, да виждате известяванията и да правите други интересни неща. Mobizen може да изобрази Android на компютъра, за да запишете на видео това, което излиза на екрана, макар че не става за по-дълги записи. Във всеки случай, струва си да пробвате и това приложение.

Pushbullet

Сред приложенията за трансфер на файлове Pushbullet се нарежда до AirDroid в графата "най-добри". То също праща/приема есемеси от компютъра, освен това копира линк от мобилното устройство и го пейства на компютъра, проверява известяванията, изпраща файлове. Мобилната ви джаджа се свързва с компютъра без значение от вида на мрежата, което означава, че може да използвате функциите на приложението където и да се намирате. Има също така наставка и за Chrome, за тези които искат това.

SuperBeam

Просто приложение, което свързва устройствата ви чрез wi-fi. За да го използвате, андроид джаджата ви и компютъра трябва да са в една безчижна мрежа, но иначе работи доста добре. SuperBeam има също така изчистен интерфейс, което доста улеснява работата. Може също така да свържете устройствата си чрез NFC или скенер на QR код, ако е нужно. При покупка на професионалната версия (0,99 долара), ще получите още няколко допълнителни функции.

Sync

Sync на BitTorrent е приложение, за което тези, които се притесняват много за сигурността, трябва да знаят повече. Sync ви позволява да свързвате мобилното си устройство с компютъра, без да използвате облъка или друго подобно нещо, и напълно безопасно да трансферирате файлове. Приложението ви позволява да виждате различни папки и файлове, които сте разрешили предварително, така че, всъщност работи малко като облачно хранилище, но все едно, че мобилното ви устройство е такова. С него лесно се борави и е напълно безплатно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай