Tesla с компактен градски автомобил

Tesla с компактен градски автомобил | StandartNews.com

Американският производител на електромобили Tesla ще пусне четири нови модела до 2018 г. Освен анонсираните вече всъдеход Model Х и седан Model 3 на пазара ще се появят компактен градски автомобил, който вероятно ще се казва Model C, и нов роудстър - Model R. Първите всъдеходи трябва да слязат от поточната линия в края на тази година. Дебютът на Model 3 пък е планиран за средата на 2016 г.

Освен това Tesla може да направи и електромобил, задвижван с вода. "Пускането на такъв модел не е приоритет за нас. Въпреки това знаем как да го реализираме от техническа гледна точка. Моделът ще стъпи на базата на Model S и ще бъде изпълнен в стила на автомобила амфибия Lotus Esprit на Джеймс Бонд", заяви шефът на компанията Илън Мъск.

В момента Tesla строи завода Gigafactory, където планира да произвежда акумулатори. С това компанията се надява да намали себестойността на батериите, което ще помогне в серийно производство да бъде пуснат по-евтин електромобил. По предварителни данни с едно зареждане на акумулаторите моделът ще може да изминава 320 км.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай