19:30 ч.

18.07.17

1 мин.

0

1

0
Телепортацията възможна!

Китайски учени изпратиха фотон от Земята до сателит в Космоса


Учените успешно са успели да телепортират обект от Земята в Космоса за първи път в историята на човечеството, проправяйки път за по-амбициозни и футуристични пробиви в тази област.
Екип от изследователи в Китай изпраща фотон (елементарна частица, носител на квант енергия) от Земята до орбитален сателит на повече от 500 км височина чрез процес, известен като квантово заплитане. Информацията е от MIT Technology Review.
Това е най-далечното разстояние, тествано досега в телепортационните експерименти, твърдят изследователите. Тяхната работа е публикувана на сайта за свободен достъп arXiv.
В продължение на около месец учените излъчваха милиони фотони от земната си станция в Тибет до сателита с ниска орбита. Те са успешни в повече от 900 случая.
"Тази работа установява първото поетапно свързване на Земята към спътник за ултра далечна квантова телепортация - важна стъпка към глобалния квантов интернет", се казва в изявление на екипа, съобщи MIT Technology Review.
Списанието описва квантовото заплитане като "странен феномен", който се случва, "когато два квантови обекта, като например фотоните, се формират в един и същи момент и на едно пространство и така споделят едно и също съществуване."
Най-новото развитие по темата идва почти година, след като физиците успешно проведоха първата квантова телепортация в света извън лаборатория.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:31 · 21.07.2017
Никола Тесла го доказа преди повече от 100 години това.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент