Теленор сваля 4 пъти роуминга за Балканите

Теленор сваля 4 пъти роуминга за Балканите | StandartNews.com

Телекомът намалява с 91% цената на мобилния интернет при пътуване в ЕС

Четири пъти по-евтин роуминг за лято на Балканите пуска Теленор. Телекомът изненада абонатите си като обяви промоционална цена за юли от 0,99 лв. за всички роуминг услуги в държавите в Европа извън ЕС.

Така абонатите на Теленор, които планират пътувания през отпускарския месец в съседните Сърбия, Турция и Македония, както и в Албания, Андора, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Джърси, Косово, Молдова, Монако, Сан Марино, Украйна, Фарьорски острови, Черна Гора и Швейцария ще могат да се възползват от по-евтината оферта. Цената е валидна за минута изходящ и входящ разговор, SMS и MMS, както и на MB за мобилен интернет. Това е намаление от близо 4 пъти на цената за разговори, а цената на мобилния интернет пада до 15 пъти.

Освен това Теленор предлага и до 91% по-евтин мобилен интернет при пътуване в ЕС. С новите допълнителни пакети Roam&Surf клиентите на Теленор ще се възползват от по-ниски цени за мобилен интернет в роуминг, започващи от 4 ст. на MB.

Потребителите, които планират пътуване в страна от ЕС, могат да избират между 50 MB с 24-часова валидност за 1,99 лв., 100 MB с валидност 3 дни за 4,99 лв. и 200 MB, валидни за 7 дни, на цена от 9,99 лв. При нужда от допълнителен мобилен трафик, валиден за цяла Европа, клиентите на Roam&Surf могат да добавят 20, 40 или 80 MB със съответната валидност на цени от 4,99 лв., 9,99 лв. или 19,99 лв., съобщиха от телекомът. Оттам уточниха, че допълнителните пакети Roam&Surf могат да бъдат активирани чрез мобилния портал за управление на услугата http://lp.telenor.bg, както и чрез безплатно набиране на *105#. Предложенията са валидни за всички частни и бизнес клиенти на абонаментен или предплатен план на Теленор с активирана роуминг услуга.

VIVACOM предлага 3G за малките селища

Ново технологично решение за високоскоростен домашен интернет в малките населени места предлага VIVACOM от 1 юли. Услугата VIVACOM Mobix е предназначена за селища с население до 5000 души и осигурява интернет до дома, офиса и вилата посредством мобилната 3G мрежа на телекома. Тя дава възможност на абонатите да използват неограничен интернет с 30 000 МВ включени данни на максимална скорост само за 15,80 лева на месец с договор за две години. VIVACOM Mobix се предоставя с оборудване, включващо Wi-Fi рутер и външна антена, коeто клиентът може лесно да инсталира сам. Освен самостоятелно, новата услуга ще може да бъде комбинирана с останалите телекомуникационни услуги на VIVACOM - телевизия, мобилни планове и фиксирана телефония. Изборът на VIVACOM Mobix заедно с телевизия, фиксирана или мобилна гласова услуга ще донесе на потребителите до 40% отстъпка от месечната такса за интернет услугата. VIVACOM Mobix вече се предлага в определени населени места в цялата страна. Подробности за услугата, както и за населените места, могат да бъдат намерени на сайта на компанията www.vivacom.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай