16:45 ч.

20.03.17

2 мин.

0

0

0

Теленор Груп тества 5G в Норвегия

от редактор |

Теленор Груп тества 5G в Норвегия

Роботизирана хирургия и автономни автомобили са сред нещата, които ще се превърнат в реалност, благодарение на мобилните мрежи от пето поколение (5G). Теленор е първата компания, която тества 5G в Норвегия.
Технологията бе демонстрирана днес в централния офис на Теленор Груп във Форнебю. Това бе първата публична демонстрация в Норвегия и бе проведена в сътрудничество с Huawei, които обединиха усилията си с Теленор за тестове и разработка на 5G преди технологията да бъде предложена на клиентите в Норвегия през 2020 г.


„5G ще бъде в основата на всички дигитални комуникации и предлага гъвкави инструменти за дигитализацията на много сфери в обществото. С днешният тест направихме важна стъпка към дигиталното бъдеще във всички държави, в които Теленор оперира", коментира главният изпълнителен директор на Теленор Групо г-н Сигве Бреке.


5G технологията предлага изключителна гъвкавост по отношение наизползваните решения за предлагане на услуги, които могат да се адаптират към най-разнообразни потребителски нужди, при това с използването на една и съща
обща инфраструктура. 5G предвижда въвеждането на 'slab allocated' мрежи. Това означава, че в рамките на една физическа мрежа, ще бъде възможно да се предложат едновременно множество логически мрежи, изградени на базата на специфичните нужди на конкретни групи потребители в зависимост от нужните честотен спектър, надеждност и скорост на преноса на данни.


5G ще предложи и нови, непознати досега потребителски преживявания, които ще станат възможни благодарение на изключително високата честота и скорост за обемен на данни, изключително краткото забавяне и отличната
надеждност на мрежата.


„Теленор вижда множество нови приложения на технологията, които изискват по-високи скорости, по-малки забавяния и по-голяма надеждност на мрежата, каквито никога не бихме могли да имаме с 4G", коментира Берит Свендсен, изпълнителен президент на Теленор Груп за сектор Скандинавия.


По време на днешният тест, Теленор и Huawei демонстрираха изключително висока скорост за пренос на данни през радио-мрежа, което говори много за бъдещето на мобилния интернет в бъдеще. Това беше и първата демонстрация на 5G като част от процеса за стандартизация на 5G преди старта на търговското предлагане на технологията.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент