Телефоните с Android ще се използват с 3D Touch

Телефоните с Android ще се използват с 3D Touch | StandartNews.com

Технология, която се появи за първи път през 2016 г. в новия модел iPhone, ще започне да се среща все по-често сред телефоните с Android, съобщава digital.bg.

3D Touch - технология, в която видяхме за първи път специалния дисплей, чувствителен към силата на натиска на пръста, вече дебютира в устройство с Android - Huawei Mate S. Но според по-запознатите потребители, по всичко личи, че тепърва ще се превръща в основна характеристика на всички телефони от висок клас, използващи платформата на Google.

Китайски производители вече са създали своя собствена версия на дисплей, който ще позволява отключването на допълнителни функции с по-силно натискане на пръста по екрана. Сред тях са имена като Xiaomi, Meizu, Oppo и Vivo.

Ако китайските производители действително започнат да представят телефони с подобни дисплеи обаче, конкурентите им от Южна Корея (LG и Samsung) веднага ще ги последват. Важният въпрос за потребителя е колко ще се оскъпят смартфоните след въвеждането на 3D Touch. Но, за съжаление, поне на този етап няма кой да ни отговори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай