Телефон вместо бавачка

Телефон вместо бавачка | StandartNews.com

Батерията на устройството издържа цяла седмица

Нов телефон за малки деца може да помогне на родителите да поддържат връзка с децата си, без да са залепени за смартфоните си.

Новото устройство, наречено Snowfox, също е снабдено с GPS и родителите ще знаят къде се намират децата им. Също така помага на хлапетата да се научат на независимост, като им дава възможност да посещават места, които са разрешени без придружител.

Телефонът е водоустойчив, малък по размер и ще се продава в два цвята - пастелно синьо или розово. Има и ремък, който позволява да бъде свързан към ключодържател или играчка. Snowfox има батерия с ниска консумация, която издържа цяла седмица с едно зареждане, според компанията производител.

Високоговорител и микрофон позволяват двупосочни телефонни разговори.

Устройството може да се свърза с до пет телефона, на които показва местоположението и графиката на движение на детето, както и нивото на батерията на Snowfox. Приложението показва и местоположението на всички свързани с устройството. Snowfox може да изпраща сигнал, когато детето се отдалечи от мястото, което му е разрешено, може да изпрати уведомления, че е пристигнало или напуснало дадена позиция.

Всеки Snowfox включват вградена SIM карта. Устройството има само един бутон, детето го натиска и изпраща уведомление до всички настойници. Всеки от тях след това може да се обади на детето.

"По-малко време пред екрана означава, че децата ще имат повече време за игра" , казват от финландската компания производител.

Snowfox ще се предлага в 10 държави: САЩ, Канада, Обединеното кралство, Германия, Холандия, Испания, Норвегия, Дания, Швеция и Финландия. Устройството вече е в продажба в магазините във Финландия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай