Суперяхта за арабски шейхове

Суперяхта за арабски шейхове | StandartNews.com

Когато стане въпрос за невероятно конкурентния свят на суперяхтите, размерът има най-голямо значение. Ето защо една дизайнерска компания даде всичко от себе си в опит да привлече най-богатите и прочути хора по света. Тя проектира яхта с размерите на петролен танкер, съобщи британският в. "Дейли Мейл".

Дължината на тази умопомрачителна "играчка за милиардери" е 280 м и има четириетажен ски склон с алпийска хижа. Тя е почти два пъти по-дълга от най-голямата суперяхта в момента - "Азам" (180 м), собственост на кралското семейство на Абу Даби.

Ексцентричният дизайн е дело на австрийската компания MOTION Code: BLUE. Идеята е плавателният съд да се хареса на милиардерите в Залива, които трупат богатството си от продажбата на петрол. Какво ли не биха дали за суперяхта с размерите на петролен танкер? Всъщност, яхтата се нарича "Имара", което произлиза от арабската дума за "емирство".

Собствениците ще могат да забавляват гостите си на 11-те палуби. Яхтата предоставя място за съхранение на 5 хеликоптера, има 3 площадки за кацане. Гостите ще могат да си почиват в 4-етажния атриум, в който има водопади. В "мокри" гаражи се съхраняват по-малки яхти и "играчки" като джетове и моторно лодки, така че гостите да се забавляват без да им се налага да ходят до плажа. Корпусът е боядисан в бяло и златно. За да стигнат от единия до другия край на суперяхтата, посетителите ще бъдат возени с електрически автомобили BMW i3.

Най-големите петролни танкове обикновено могат да превозват 1 млн. барела нефт и харчат 60 тона гориво всеки ден. Пълненето на резервоара на тази суперяхта обаче ще бъде последната грижа за собственика-милиардер. На борда й ще има осем двуетажни ВИП апартамента, 12 големи кабини, театри, 4 плажни клуба с достъп до морето, концертни зали, библиотеки и офиси. Зала за фитнес пък ще предлага перфектна гледка към морето. Гостите ще могат също така да поддържат добрата си форма на тенис кортовете, да отдъхнат в огромния спа център, да похапнат в ресторантите или на суши бара. Най-невероятното нещо на яхтата обаче ще бъде четириетажният ски склон, покрит с изкуствен сняг, за тези пътници, които се уморят от слънцето и плажните барове. Склонът е допълнен с хижа в алпийски стил, където гостите могат да се отпуснат в приказки на чаша чай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай