СНИМКИ: Технологии за шопинг

СНИМКИ: Технологии за шопинг | StandartNews.com

Шопингът не е лесно занимание, особено за жените. Често те обикалят магазините и моловете с приятелки, за да се съветват една друга за дрехите и други стоки. Напоследък обаче се появиха доста иновации, които помагат на купувачите да направят по-лесно своя избор. Представяме ви четири от най-необикновените съвременни технологии за шопинг.

Виртуална пробна

Преди да си купите дреха, задължително трябва да я премерите. Къде? В пробната, разбира се. Но и не само там, а и във виртуалния свят. TopShop Kinect е специален интерактивен екран, който се появи в магазини за дрехи в някои градове по света. В него е вкаран каталогът с продукцията, която се предлага в тези магазини. За да премерите някоя дреха, достатъчно е да застанете пред камерата на този екран, да си изберете дрехата и да видите как ви стои. Разбира се, по този начин няма наистина да разберете дали дрехата ви стиска или виси по тялото ви. TopShop Kinect ви позволява просто да разберете дали избраната стока ще ви отива и струва ли си да я премерите наистина или да търсите друга. Устройството пести време и нерви както на купувачите, така и на продавачите.

Електронни стикери

Стикерите Estimote Stickers помагат да разберете особеностите на дадена стока, без да се налага да я купувате или мерите. Дори не е нужно да влизате в магазина. Стикерите са създадени, за да бъдат залепвани на входа на търговския обект или в заведение. Като доближи смартфона си до тях, клиентът получава информация за интересуващите го стоки, храни или напитки, както и дали има намаления. При това информацията, получена с помощта на Estimote Stickers, е конкретна - купувачът ще види точно това, което му е необходимо в момента, а не целия каталог с продукцията на магазина или заведението. Освен това чрез стикерите потребителят може да се абонира за получаване на известия от търговските обекти при наличието на нова стока, намаления или програми за лоялни клиенти.

Търговия по съседски

Hyperlocal не е просто поредното приложение за мобилен телефон, а цяла социална мрежа, която позволява да купувате или продавате стоки, без да посещавате традиционните магазини или пазари. Доста хора произвеждат определени стоки, които биха могли да послужат на съседите им. Като плодове, зеленчуци, украшения, аксесоари, мебели и каквото друго се сетите. Проектът Hyperlocal е създаден, за да обедини продавачите и купувачите. В него всеки може да публикува обява за продажбата на една или друга стока и да я снима. Съседите му ще я видят и ще решат дали им трябва или не. Проектът е създаден за хора, които живеят близо един до друг, за да не се налагат големи транспортни разходи. Проектът е създаден във Великобритания и е доста популярен там. Продавачите дори издават касова бележка, за да бъде всичко законно и да пълнят държавната хазна с данъци.

Интерактивен манекен

Вече ви разказахме за интерактивния екран TopShop Kinect и уточнихме, че все пак ще трябва да премерите наистина избраната от вас дреха, за да разберете дали ви става по размер и доколко е удобна. Вече и това обаче не е задължително. Защото манекенът Fitbot може да приеме формата на всяко човешко тяло. Fitbot има седем динамически елемента, които може да бъдат настроени според индивидуалните особености на тялото на практически всеки възрастен човек. Създателите на този манекен твърдят, че той може да приеме формите на 2000 типа фигури - мъжки и женски. Fitbot може да бъде използван както в реални магазини, където искате да си купите дреха без да се налага да я пробвате, така и при търговия в интернет. Достатъчно е да посочите параметрите на своето тяло в различните му части, за да видите на екрана дрехата, облечена върху манекена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай