Следят ни кръвното с GSM сензор

Следят ни кръвното с GSM сензор | StandartNews.com

GSM сензор, разработен специално за общопрактитуващи лекари измерва кръвно налягане и прави ЕКГ в реално време. Уредът Check Point Cardio е компактен, прецизен и носенето му не нарушава естествения ритъм на живот на пациентите. Данните се регистрират постоянно и се изпращат в специализиран телемедицински център, където в реално време професионалисти - кардиолози правят мониторинг. На негова база след приключване на наблюдението се изготвя електронно досие на пациента и диагноза от специалист, която се изпраща до общопрактикуващия лекар.

В случай на спешност телемониторингът позволява да се реагира незабавно. За хронично-болните и рисковите пациенти телемониторингът може да се прави с неограничена продължителност и да се използва за профилактика на кризисни ситуации, както и за прецизна и задълбочена диагностика и последващо лечение.

Новият уред, заедно с логистичната база в телемедицинския център на Check Point Cardio, позволяват на пациентите вместо да ходят при кардиолог, кардиологът да е при тях през цялото време.

В България услугата се въвежда от Check PointCardio с подкрепата на VIVACOM като доставчик на мобилната услуга, която осъществява постоянната връзката между пациента, носещ устройството и медицинския център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай