Samsung спира гърмящите телефони

Samsung спира гърмящите телефони | StandartNews.com

Технологичният гигант Samsung спира производството на гърмящите телефони Galaxy Note 7, твърди южнокорейската новинарска агенция „Йонхап", цитирана от bTV.

Това е пореден удар за компанията, след като потребители се оплакаха, че новият модел телефон се самозапалва и понякога самовзривява при зареждане на батерията. Телефоните бяха изтеглени от пазара и заменени с нови, които продължиха да гърмят.

Новинарската агенция цитира анонимен източник от Samsung, който потвърждава слуховете, че производството на Galaxy Note 7 спира за неопределен период от време.

Компанията „AT&T" пусна официално изявление, че няма да заменя дефектните телефони с нови, тъй като има данни, че повредата не е отстранена и новите устройства са опасни. Към тях се присъединиха и няколко американски телефонни оператора, които също няма да заменят старите Galaxy Note 7 с нови.

В социалните мрежи се появиха и нови снимки на изгорели телефони.

Официално изявление от компанията все още няма, но изтеглянето на новите устройства и отказите за замяната им подкрепят информацията за спирането на производството.

Финансисти прогнозират, че изтеглянето на Galaxy Note 7 от пазара ще донесе над 5 млрд. долара загуба на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай