Rolls-Royce показа "музикален" автомобил

Rolls-Royce показа "музикален" автомобил | StandartNews.com

Моделът Wraith Inspired by Music има 1300-ватова аудиосистема

Британската компания Rolls-Royce официално показа специалната версия на модела Wraith под името Inspired by Music. Според производителя автомобилът е снабден с най-мощната и модерна стереосистема в историята на марката.
"Музикалният" Wraith получи 1300-ватова аудиосистема Bespoke Audio, която била разработвана в продължение на две години. При настройките й специалистите се ръководели от интериорните особености на модела и се консултирали с главните звукооператори на компанията, преди да въведат каквито и да е промени.

Комплектът включва 12-канален усилвател, два субуфера, 7 колонки за възпроизвеждане на високите честоти и толкова за средните. Освен това две тонколони са монтирани по краищата на тавана за усилване на звуковия ефект. Всички тонколони имат особено медно покритие, което се използва само в най-добрите стереосистеми. По периметъра на салона са монтирани специални микрофони, които постоянно следят външните и вътрешните шумове, а електрониката автоматически добавя нужното ниво на звука и тоналност при необходимост.

Медта е доста използвана в оформлението на салона. От този метал е направена централната конзола, фиксаторите за предпазните колани и други детайли. Освен това автомобилът е получил оригинален приборен панел с циферблати, напомнящи за грамофонните плочи.

Компанията споменава за някакви технически доработки в автомобила. Стандартният Wrait е снабден с 6,6-литров турбодвигател V12 с максимална мощност 624 к.с. и 8-степенна автоматична трансмисия. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,6 сек. Очаква се в Rolls-Royce да се ограничат с произвеждането само на една бройка от Wraith Inspired by Music. Стойността на купето обаче се пази в тайна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай