Резачките на Renault с хибридни двигатели

Резачките на Renault с хибридни двигатели | StandartNews.com

Във френската компания Renault обсъждат възможността за използване на хибридни двигатели в спортните си модели. Това съобщава Autocar, като цитира Патрис Рати, изпълнителен директор на Renault Sport Technologies.

"Проблемът с напълно електрическите автомобили днес е, че трябва да бъдат оборудвани с голямо количество батерии, но ние също така работим и върху хибридни спортни коли", казва Рати. "Хибридите ще ни помогнат да намалим нивото на CO2 в моделната гама. Те също така са добри с това, че имат електромотори, които съществено увеличават динамиката. Работим върху това, но не може да оскъпим прекалено много технологията", добавя той. През 2013 г. Еврокомисията отпусна 20,5 млн. евро на Renault за развитието на нови екологични технологии. Средствата бяха предоставени в рамките на програма за намаляване на изхвърлянето на вредни газове в атмосферата.

Рати твърди, че сериозен пробив в хибридните и електрическите технологии ще има след "пет-десет години". Тогава те ще могат да бъдат монтирани дори върху компактни спортни модели.

Освен това френската компания смята да постави хибридни двигатели на моделите на възродената марка Alpine. Първата кола от този бренд ще стане спортният автомобилът AS1, чиито продажби ще започнат през 2017 г. След това моделната гама ще бъде разширена с кросоувъри и други спортни коли, "сходни по дух" с Porsche 911, Panamera и Cayman.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай