Renault Kadjar идва през юни

Renault Kadjar идва през юни | StandartNews.com

Европейските продажби на новия кросоувър на Rеnаult стартират през юни, обявиха от компанията. Французите също така разкриха подробности за двигателите на автомобила.

Kadjar, който разделя една платформа с Nissan Qashqai, ще бъде оборудван с бензинов и два дизелови двигателя. Обемът на бензиновия мотор е 1,2 литра, а мощността му - 130 к.с. Скоростната кутия е 6-степенна механична, а задвижването на предните колела. Този двигател ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,1 сек, а средният разход на гориво е 5,6-5,8 л/100 км, твърдят от френската компания.

С предно задвижване ще се предлага и Kadjar, снабден с 1,5-литров дизелов двигател, чиято мощност е 110 к.с. Тук има два избор на трансмисия - механична и роботизирана. Средният разход на гориво е около 3,8 л/100 км, ускорението от 0 до 100 км/ч става за 11,9 сек при механичната и за 11,7 сек при роботизираната скоростна кутия.

Третият двигател е дизелов с обем 1,6 литра и максимална мощност 130 к.с. Той ще бъде само с механична трансмисия, но пък ще се предлага както с предно задвижване, така и с 4х4. Ускорението до 100 км/ч при първия вариант ще отнема 9,9 сек, а при версията със задвижване на 4-те колела - за около 10,5 сек. Средният разход на гориво е от 4,3 до 4,9 л/100 км.

Световната премиера на Renault Kadjar се състоя през март на автомобилния салон в Женева. Дължината на кросоувъра е 4,45 м, широчината - 1,84 м, височината - 1,60 м, а клиренсът - 190 мм. Автомобилът има светодиодни дневни светлини, стъклен покрив с размер 1,4 кв. м, мултимедийна система R-Link 2 със система за разпознаване на глас за управление на навигацията, телефона, приложенията и радиото, система за автоматично паркиране, за подпомагане при потегляне при наклон, камера за задно виждане и система Start/Stop. Моделът ще се произвежда в завода на Renault в Паленсия, Испания, и ще бъде първият на френската марка, който ще се сглобява и в Китай - в град Вухан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай