Пускат маратонки за лов на покемони

Пускат маратонки за лов на покемони | StandartNews.com

Играта помага на ресторанти и кафенета да привличат нови клиенти

Маратонки, които ще откриват покемони, пуска на пазара компания от Ню Йорк. Играта Pokemon Go, която завладя целия свят, изкара по улиците милиони ловци на виртуалните зверчета, снабдени със смартфони. Те могат да се снабдят и със специалните обувки, които ще са със светещ диоден дисплей и сензори и ще бъдат свързани със софтуера на компанията Нинтендо. Концепцията е проста. Ако близо до човека, който носи маратонките, има покемон, те започват да светят, след което посочват виртуалното същество. При приближаването до него започват да вибрират.

Иновативните спортни обувки са водоустойчиви и работят на батерии. При лов на покемони един комплект батерии издържа 8 часа. От компанията съобщават, че продажбата на маратонките е предвидена за идната пролет. Ще се предлагат в три цвята и ще струват 200 долара.

Мобилната игра Pokemon Go навлезе сериозно в маркетинга и помага на ресторанти, кафенета, магазини и малки търговци на дребно да привличат нови клиенти. Тя може да се окаже изключително важна за много марки, твърди експерт от индустрията, цитиран от Ройтерс. Играта на Nintendo има шанс да се превърне в предизвикателство за младите интернет компании, които са специализирани да водят хора във физическите магазини на малките фирми. Играта с разширена реалност, в която играчите се разхождат из градовете, за да ловят виртуални герои на екраните на своите смартфони, имаше над 65 млн. потребители в САЩ само седем дни след старта си. Това са повече хора, отколкото тези, които ползват Twitter. Бързото популяризиране на Pokemon Go изглежда е резултат от носталгията по 20-годишното анимационно филмче, а играчите копнеят да печелят в рамките на играта, като улавят възможно най-голям брой герои.

В Linizio Pizza Bar в Ню Йорк продажбите са скочили със 75% през уикенда след активирането на функцията, която привлича виртуални герои от Pokemon в магазина. Мениджърът на магазина е платил 10 долара, за да получи няколко покемона на територията на магазина, пише New York Post.

Pokemon Go заплашва компании като Foursquare, която разполага с услуга, наречена Swarm. Тя предлага купони и по-ниски цени на потребители, които се отбелязват на определени места. Играта е предизвикателство и за сайтове като Groupon и Living Social, които са ползвани от много компании като възможност за предлагане на намаления. Всеки път, в който потребител купи ваучер с подобно намаление, компанията получава дял от приходите на търговеца.

Маркетинг експерти твърдят, че много малки компании могат все по-често да започнат да се обръщат към Pokemon Go и да насочат натам част от разходите си за маркетинг, тъй като играта привлича огромна база от потребители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай