Пускат компютър за кучета

Пускат компютър за кучета | StandartNews.com

Dog PC е оборудван с игри за четириногите, включително и популярната Fruit Ninja

Здравият разум ни подсказва, че кучетата и компютрите не си подхождат особено много. Не така обаче мислят от хонконгската компания Tesla (няма връзка с онази Tesla), която вчера представи PC за лаещи домашни любимци. Концепцията за Dog PC може и да изглежда абсурдна, но Tesla има опит в разработването на подобни продукти.

Такъв е компютъризираната къща за кучета във формата на двуетажен автобус. В сравнение с това новото изобретение Dog PC изглежда направо тривиално.
Новият продукт бе представен на организираното от TechCrunch изложение за стартъпи Disrupt, което се провежда в момента в Сан Франциско. В някои отношения Dog PC е подобен на други продукти на пазара, които позволяват на собствениците на кучета да наблюдават и хранят своите питомци от разстояние.

В продукта на Tesla обаче има едно интересно допълнение – компютърът е оборудван със сензорен дисплей, който позволява на кучетата да играят игри. Към настоящия момент Dog PC поддържа три игри, сред които е и версия на популярната мобилна Fruit Ninja. Устройството е проектирано да занимава и развлича кучета, които остават сами през деня, докато техните собственици са на работа. Tesla планира да стартира в скоро време кампания за набиране на средства през платформата за групово финансиране IndieGoGo. Цената на Dog PC ще бъде между 400 и 500 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай