16:20 ч.

21.03.18

2 мин.

0

9

0

ПРИЗИВ: Изтрийте профилите си във Фейсбук!

от редактор |

ПРИЗИВ: Изтрийте профилите си във Фейсбук!

/ОЩЕ ПО ТЕМАТА - В УТРЕШНИЯ БРОЙ НА "СТАНДАРТ"/


Създателят на "WhatsApp" Брайън Ектън призова всички потребители на "Фейсбук" да изтрият собствените си профили в тази социална мрежа.


"Крайно време е! Изтривайте "Фейсбук", написа Ектън в собствения си профил в "Туитър". Това е поредният удар срещу най-мощната социална мрежа в света, след като стана ясно, че британската компания "Cambridge Analytica" е събрала личните данни на над 50 млн. потребители на "Фейсбук" и е разработила алгоритъм за анализ на политическите предпочитания на избирателите.


Според представители на социалната мрежа през 2015 г. професорът по психология от университета в Кеймбридж Александър Коган, с помощта на създадено от него приложение за платформата на „Фейсбук", е предал на Cambridge Analytica масивен обем лични данни на потребители на „Фейсбук".


Европейският парламент започва разследване във връзка с информацията за използването на личните данни на потребители на социалната мрежа. Еврокомисарят по въпросите на правосъдието, правата на потребителите и социалното равенство Вера Юрова ще повдигне този въпрос по време на среща на представители на компанията и федералното правителство следващата седмица, когато ще е на посещение в САЩ.


Бившият най-близък партньор на собственика на "Фейсбук" Марк Зукърбърг Роджър Макнъми предупреди, че "Фейсбук" е изправен пред най-голямата си криза - криза на доверието и тя може да срине тотално компанията".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:42 · 18.05.2018
баща ми имаше гъбички по краката ,направо му бяха разядени от 10 години и нищо не помагаше ,тогава от Германия му поръчахме този мехлем,това го спаси,премахна ги завинаги http://bit.ly/2z8r3yF
Потребител · 09:50 · 03.04.2018
НАЛИ ВСЕКИ САМ Е БИЛ СЪГЛАСЕН НА ПРЕДСТАВЕНИТЕ УСЛОВИЯ,ПЪК И ЕДВА ЛИ ТЕЗИ ПОТРЕБИТЕЛИ СА ИМАЛИ КАКВО ДА КРИЯЪ ,МАКАР ДА ПОДРАЖАВАТ,ВАДЯТ ЖИВОТЪТ СИ НА ПОКАЗ.
Потребител · 00:10 · 29.03.2018
модeрна форма за шпиониранe и доброволно картотeкиранe на хората по свeта
глупаци мнооооого
Потребител · 16:18 · 23.03.2018
Какво още има да чуете
Но нали стадото си е стадо
Потребител · 15:25 · 22.03.2018
ANGLOSEKSOLONSKITE DEMOKRATI IZPOLZVAT VSICHKI SREDSTVA SRESCHTU NASELENIETO MRYSNI KOPELETA
ц.ц. · 08:44 · 22.03.2018
Само тъпаците имат Фейсбук.
BPV · 07:18 · 22.03.2018
Призив "Изтривайте "Фейсбук" е борба за информационни потоци. Вацап също собира информация. Дори вестник "Стандарт" за регистрация собира информация за предпочитания на читател. Ако няма какво да си криеш особенно, това не бива да те засяга - цяла глобална мрежа Интернет е функционал за собиране на информация. Ако не ти харесва - единствен начин да не влизаш в мрежа.
Потребител · 02:09 · 22.03.2018
Че кой ги кара да ги "вадят на тезгяха"? Фейсбук е платформа за избиване на комплекси. Някои се унасят до такава степен, че си слагат ЕГН-то и банковите сметки с паролите.
Потребител · 23:21 · 21.03.2018
тоз пък сe изцeпи....хора, дажe и да изтриeтe профила си всичко остава в сърваритe на съхранeниe
завинаги!!!!
това e саит за доброволно каротeкиранe на хората по свeта, лични данни, приятeли, работа, образованиe, хобита, интeрeси, мeстоживeeнe, навици...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент