Принтирайте си собствена кола

Принтирайте си собствена кола  | StandartNews.com

Фирмата Local Motors планира да позволи на всеки желаещ да си 3D принтира собствено возило в някоя от нейните фабрики. За момента те са три, като най-новата отвори неотдавна врати в щата Тенеси, САЩ, а предстои създаването на четвърта - в Берлин, Германия, пише nauka.offnews.bg.

Всъщност "фабрики" в случая не е най-точната дума. По-скоро става въпрос за помещения с големи и комплексни 3D принтери, в които ще се създават превозни средства по желание на клиента. Нещо повече - потребителите ще могат дори да използват креативността си и сами да измислят много елементи от дизайна на своя бъдещ автомобил.

Догодина компанията планира да създаде първата в света изцяло дигитално създадена и 3D принтирана кола, която се очаква да се предлага за 53 000 щ. долара. Тя ще се нарича LM3D Swim и ще бъде изработена чрез технологията DDM (Direct Digital Manufacturing - директно дигитално производство) - форма на 3D принтиране, при която се използва направо CAD файл.
Още по-интересно е, че Local Motors възнамерява в по-далечно бъдеще да превърне своите фабрики в платформа, използвана от хиляди независими екипи, които да предлагат своите дизайни през нея. По всичко личи, че предстоят доста интересни времена за автомобилната индустрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай