22:00 ч.

25.08.15

1 мин.

4142

0

0

Пращат роботи в класната стая

от Стандарт |

Пращат роботи в класната стая

Децата в две училища в Южна Австралия ще делят класните си стаи с първите по рода си хуманоидни образователни роботи. Тригодишният изследователски проект, оглавен от Суинбърнския университет по технологии, ще проследи дали роботи могат да бъдат ефективно използвани в учебните програми за предучилищна и начална училищна възраст.


Учителите, участващи в проекта, ще попълват регулярни онлайн анкети. Фокусът им ще бъде свързан с това как роботите биват използвани в обучението, как повлияват на мотивацията на децата да участват в обучителния процес и какви са трудностите с използването им в класната стая.


Макар роботи да са били използвани от време на време в училищата, няма точни насоки как те да са от помощ едновременно на учители и ученици.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент