Показаха предпремиерно новия Discovery Sport

Показаха предпремиерно новия Discovery Sport | StandartNews.com

За първи път компактен премиум SUV автомобил дебютира със 7 места

Официалният вносител на марката Land Rover у нас - Мото-Пфое, показа предпремиерно в България новия Discovery Sport. Моделът бе представен лично от Ерик Плос, регионален мениджър на Jaguar и Land Rover за Централна и Източна Европа, и от Димо Николов, управител на "Мото-Пфое".

Новият Discovery Sport изумява с красив, модерен и динамичен дизайн. Впечатление в интериора правят висококачествените материали и новата по рода си вертикална централна конзола. Вседеходът има 4 изхода за 12V мощност и 6 USB изхода, разпределени по трите реда седалки. Водачът и спътникът до него могат да се наслаждават на 8-инчов информационен тъчскрийн.

За първи път в света компактен премиум SUV автомобил дебютира със 7 места. Специално конструираното задно окачване позволява по-добра динамика и поведение и същевременно дава възможност за конфигуриране на просторно и удобно място за втория и трети ред седалки. Благодарения на подобрената Terrain Response система, патентована от Land Rover, новият Discovery Sport е лидер в класа си по проходимост. Британецът изумява с 600 мм дълбочина на газене, непосилно за много други.

Автомобилът е снабден с въздушни възглавници от ново поколение, автономна спирачка в случай на опасност, а за изработването на каросерията са използвани здрава стомана и олекотен алуминий.

В началото новият Discovery Sport ще се предлага с два вида 4-цилиндрови турбодвигатели. Двулитровият бензинов е с мощност 240 к.с. и директно впръскване. Той е по-компактен, но и също толкова мощен, колкото 6-цилиндров агрегат. Разходът на гориво при него обаче е с 20% по-нисък. Дизеловият 2.2-литров мотор ще се предлага с възможност за избор - 150 или 190 к.с. И двата осигуряват впечатляващ въртящ момент от 420 Nm. Всички агрегати ще могат да бъдат оборудвани с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Новият Discovery Sport се произвежда в един от най-прочутите заводи на Land Rover - Хейлууд, близо до Ливърпул. Моделът се предлага на 170 пазара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай