Показаха новия Honda Civic хечбек

Показаха новия Honda Civic хечбек | StandartNews.com

Японската компания Honda разсекрети официалните снимки на новото поколение на хечбека Civic. Европейският вариант на модела ще дебютира по време на автомобилния салон в Париж през октомври и ще се появи в дилърската мрежа в началото на следващата година.

На публикуваните снимки е показан моделът, предназначен за американския пазар, където десетото поколение на Honda Civic ще започне да се продава още следващия месец. Дизайнът на хечбека е изпълнен в стилистиката на концепта, който бе показан на автомобилния салон в Женева миналата година. На снимката е топверсията на Civic - Sport Touring, с агресивни аеродинамични елементи.

В САЩ хечбекът ще бъде достъпен с 1,5-литров бензинов турбо двигател с максимална мощност 174 или 180 к.с., съчетан с 6-степепна механична скоростна кутия или вариатор. Европейската версия на Honda Civic ще получи бензинови двигатели Vtex Turbo с обем 1 и 1,5 литра (3- и 4-цилиндрови), както и модернизиран 1,6-литров дизелов, уточняват европейските медии.
Civic е най-продаваният модел на Honda в света и неговото десето поколение е една от най-мащабните разработки, предприемани някога от марката. Версията седан с четири врати дебютира на американския пазар в края на 2015 г. и бе избрана за "Автомобил на годината" за Северна Америка.

Производството на хечбека за Европа започва в края на 2016 г. в завода в британския град Суиндън, който ще изнася модела и за други глобални пазари. Той е най-големият производствен центът на Honda в Европа и ключова част от световната мрежа на японската марка. Компанията е инвестирала в него над 2,1 млрд. долара от 1989 г. насам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай