Показаха най-малкия мобилен телефон

Показаха най-малкия мобилен телефон | StandartNews.com

Най-малкият мобилен телефон в света бе представен в края на декември във Великобритания. Zanco Tiny T1 е с тежина 13 грама, 1,2 сантиметра дебелина и 4,76 см височина. Въпреки че е малко, устройството е снабдено с 32 мегабайта вградена памет. Батерията му е така проектирана, че да издържа 3 дни без никакво зареждане.

Устройството може да съхранява 300 контакта и 50 смс-а. Телефонът поддържа 13 езика и е оборудван с микро USB порт. От компанията Kicstarter, която е създала революционното мобилно устройство, добавят, че Zanco Tiny T1 е идеален резервен телефон, който се побира в изключително малки пространства и не заема място – в чантата, джоба, жабката на колата, вътрешния джоб на сакото.

От компанията препоръчват телефона на бегачи и хора, които спортуват и дрехите им не позволяват носенето на големите смартфони. Удобен е също за пешеходци, велосипедисти, както и за запалените по екстремните спортове. Идеален е и за пътуване в чужбина.

Масовото производство на най-малкия телефон все още не е започнало. Минималната му цена е 30 паунда (около 66 лв.). За създаването на устройството разработчиците му са събрали близо 70 000 паунда. Очаква се малкият телефон да е на пазара в средата на 2018 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай