Peugeot 508 - още по-иновативен

Peugeot 508 - още по-иновативен | StandartNews.com

Флагманът на французите се предлага с два нови двигателя

Само дни след като бе представен на автомобилните изложения в Москва и Ченду, новият Peugeot 508 официално дойде и в България. Това стана по време на голф турнира, организиран от официалния представител на марката у нас "София Франс Ауто", който се проведе в Голф клуб "Св. София" край Равно поле и е кръг от международния Peugeot Golf Tour International.

Новият Peugeot 508 идва не само за да затвърди позициите на предшественика си, но и да покаже, че автомобилът може да стане още по-добър във всички направления. Инженерите на френската марка са поработили здраво над всичко в колата. Още на пръв поглед се вижда работата на дизайнерите. Радиаторната решетка е станала по-вертикална, с централно позиционирана в нея емблема, което е препратка към знаменитите предшественици от серия 5 на Peugeot. Също така тя придава на 508 нова идентичност отпред, която ще бъде развита и в бъдещите модели на марката, обещават от Peugeot. Светлините също отговарят на последните тенденции - фарове, мигачи, дневни светлини, фарове за мъгла, използват 100% LED технологията. Дизайнът на предния капак също е изменен. Той вече е по-хоризонтален, за да подобри баланса със задната част на автомобила. Където измененията също са осезаеми, най-вече при бронята и светлините. 508 е претърпял сериозна модернизация и в купето. Част от интериора вече е 7-инчов сензорен екран, който събира в себе си повечето функции и команди по колата, а паралелно централната конзола е почти изцяло изчистена от бутони. Там пък се намира новата кутия за съхранение на вещи. Арматурното табло на 508 също е ново и паралелно е допълнено от прибиращата се пластина на Head-Up дисплей с цветно представена информация на предното стъкло пред погледа на водача. Новият 508 разчита и на множество системи за комфорт и безопасност - достъп и запалване без ключ, автоматична електрическа ръчна спирачка, автоматично включване на къси/дълги светлини, четиризонов автоматичен климатик, Hi-Fi система JBL, система за наблюдение на мъртвата зона и камера за движение на заден ход с цветен образ в сензорния екран.

Обновеният 508 се явява и ракета носител за два нови двигателя. Бензиновият 1.6 THP със Stop&Start система заменя стария със същия обем. Освен че отговаря на най-съвременния екологичен стандарт EURO 6, мощността нараства до 165 к.с., но паралелно е с намалени емисии на въглероден диоксид до едва 129 грама на км. В същото време 508 ще се предлага и с друг нов агрегат - 2-литровият BlueHDI Stop&Start дизел със 180 к.с., съчетан с нова автоматична 6-степенна скоростна кутия, който също е изключително приятелски настроен към природата и отделя само 111 грама вредни газове на километър. Новият флагман на Peugeot ще се предлага и в хибридната версия 508 HYbrid4, при която средният разход на гориво пада до едва 3.3. литра на 100 км.

Продажбите на новия Peugeot 508 за Европа стартират следващата сряда, а у нас автомобилът ще се продава на цени от 37 479 лв. с ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай