Още повече лукс от новото Volvo XC90

Още повече лукс от новото Volvo XC90 | StandartNews.com

Volvo започна да разкрива малко по малко визията на изцяло новия XC90.

Засега шведската компания показва само интериора на най-големия си SUV. От пръв поглед се вижда, че автомобилът определено става още по-луксозен и в същото време дори изпреварва най-модерните тенденции в автомобилостроенето. Това се потвърждава и от думите на старшия вицепрезидент по дизайна на Volvo Cars Томас Ингенлат.

"Може би най-забележителната функция е контролната конзола с тъч скрийн, подобна на таблет, която е сърцето на напълно нова, интегрирана в автомобила система за управление", казва той. Тази система е практически без бутони и представлява напълно нов начин за водача да управлява своя автомобил и да има достъп до интернет базирани продукти и услуги. Именно в нея се вижда и доста сериозната разлика спрямо предишните модификации на XC90. Тук дизайнерите са решили леко да се отдалечат от традиционния за марката вид на централната конзола, който отличаваше шведската марка от всички останали автомобили.

Интериорът на новото XC90 комбинира материали като мека кожа и дърво с ръчно обработвани детайли. Впечатление правят скоростният лост, изработен от кристално стъкло, както и съвършено изпипаните контролни бутони за старт/стоп системата и силата на звука.

"Тези детайли изглеждат като истински бижута в интериора", коментира директорът по интериорен дизайн Робин Пейдж. Новото XC90 впечатлява с едни от най-удобните седалки в автомобилната индустрия. Те са с иновативен дизайн и разположение, което освобождава пространство в купето за пътниците както на втория, така и на третия ред. Дори стандартните седалки Comfort се предлагат с интуитивно и плавно електрическо управление, включително регулируеми странични опори, удължена възглавница на седалката, многопосочна лумбална опора и вертикално регулиране на подглавника. Засега шведите пазят в тайна външния вид на новото XC90, но обещават да разкрият и него през август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай