Olympus предлага обектив за смартфона

Olympus предлага обектив за смартфона | StandartNews.com

Най-добрата камера е тази, която е винаги с теб, твърдят професионалистите

Устройството работи, като използва дисплея на телефона за визьор

В бума на дигиталните технологии всичко, което е компактно и многофункционално, е добре приветствано и високо оценено. Изключително нашумели са новите устройства във фотографията. Става въпрос за модерните обективи, които се прикрепят към смартфоните. Те изпълняват функцията на камера-обектив. След като Sony пуснаха QX10, дойде ред и на Olympus да направят крачка напред с Air A01.

Много по-лесно е да носиш един обектив и телефон в себе си, отколкото целия комплект за DSLR фотоапаратите. Възможностите, които предлагат новите изобретения, не са неограничени, но спестяват усилия. Все по-често търсени са телефоните, които са с високи технически параметри и в по-тесен аспект - тези, които предлагат добри характеристики на цифровите изображения. Целта е усилията да са сведени до минимум, но като краен резултат да разполагаме с нещо качествено, което радва окото.

Обективите се отличават с това, че са по-функционални от камерата на телефона. Връзката се осъществява чрез Bluetooth или Wi-Fi, като компаниите предлагат допълнително използване на специален софтуер. Интересното е, че всъщност новите обективи са приложими към почти всички смартфони, които използват операционни системи като Android и iOS. Устройството работи, като използва дисплея на телефона за визьор.

Olympus Air разполага с 16 MP камера, безжичен адаптер, клетки за карти с памет microSD, Micro USB порт, литиево-йонна батерия, гнездо за статив, бутон за освобождаване на затвора. Плюс са и възможността за снимки в RAW формат, 1080 p HD видео, 3 х digital zoom, както и 1/16000 скорост на затвора. Достъпен е на цена от 300 долара за самото Air устройство, като се предлагат и комплекти устройството плюс 14-42 мм обектив на по-висока цена, налични в черно или бяло. Недостатъците, които изтъкват потребителите, са кратката издръжливост на батерията, забавянето на телефона при използване на Wi-Fi връзка и появяващото се от време на време забавяне.

Със сигурност масовите апарати-сапунерки, както и DSLR фотоапаратите, няма да бъдат изместени от новите предложения на Sony и Olympus. Но светът напредва с всеки изминал ден, приближавайки се до идеята да носим едно устройство в джоба си, което изпълнява максимално много функции, за да сме винаги в час с комуникациите и случващото се на различни географски ширини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай