Община Струмяни се бори за IT проект на годината

Община Струмяни се бори за IT проект на годината | StandartNews.com

Община Струмяни участва в надпреварата за IT проект на годината 2014, организиран от вестник „Computerworld България". Той е реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет" в периода 2009-2010 г. Целта му е постигане на по-добри услуги за гражданите и бизнеса в общината чрез използване на нови технологични възможности, като бе отличен през ноември тази година от Управляващия орган на ОПАК.

„Трябва да се отбележи, че не е важна само реализацията на един проект, а и продължаването му и използването на неговите резултати и развитието му. Технологиите трябва да се използват за удобство на гражданите и бизнеса", заяви IT специалистът на общината Стоян Петков.

Това може да стане с много усилия и с не толкова много средства. Община Струмяни е сред първите в България, която предлага възможността електронно заявена услуга да се заплати с придобилите вече популярност среди за разплащания ePay и EasyPay. Така се стига до разширяване на вариантите за плащанията на задълженията за местни данъци и такси от всяка точка в България, а чрез ePay - през интернет от цял свят.

„Проектът е реализиран в услуга на гражданите и фирмите. Всички могат да се възползват от удобството да плащат своите задължения по най-лесния за тях начин, без да се налага да се идва в Струмяни, Микрево или Илинденци, където това също е възможно, но само в рамките на работния ден", коментира общинският кмет Емил Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай