Нововъведение във Фейсбук запазва интересни връзки

Нововъведение във Фейсбук запазва интересни връзки | StandartNews.com

Ако сте активен потребител на най-голямата социална мрежа, то вашият Фейсбук поток изобилства с разнообразни интересни връзки, споделени от приятелите ви, техните приятели и страниците, които следите. Не винаги можете да обърнете внимание на всичко, което ви привлича, а след няколко часа публикацията вече е "затрупана" под множество нови и завинаги изгубена за вас. За щастие хората на Марк Зукърбърг са се погрижили и за това. 

Чрез новата функционалност Save ще можете да запазвате интересни за вас връзки, снимки и други публикации във Facebook, които да разгледате по-късно, когато имате време. Това съобщава блогът за технологични иновации TechCrunch.

Save ще се появи под всяка публикация в NewsFeed (новинарския поток), както и в падащото меню с действия (стрелкичката в горния десен ъгъл на постовете). Ще можете да въведете кратко текстово описание за връзката по желание. Запазените линкове, събития и др. ще се складират на специално място в профила и ще бъдат видими само за вас. Достъп до тях ще имате от лявата колона при останалите функционалности (съобщения, събития, групи, страници, интереси и т.н.). В мобилните приложения това ще става от секцията More.

Save няма да запазва самото съдържание на публикациите и за преглеждането им ще е необходима интернет връзка.

Първоначално запазените линкове ще бъдат видими само за вас и няма да могат да се споделят. 

Както с повечето нововъведения в социалната мрежа, активирането на Save ще става поетапно за потребителите по света.

Save ще е налична за iOS, Android и уебверсията на Facebook. 


Introducing Save on Facebook from Facebook on Vimeo.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай