Новото Peugeot 3008 пристига догодина

Новото Peugeot 3008 пристига догодина | StandartNews.com

Догодина френската компания Peugeot ще покаже новото поколение на кросоувъра 3008. Дизайнът на модела ще бъде изпълнен в стила на концептуалния хибриден всъдеход Quartz, чиято сумарна мощност е 499 к.с., съобщава местното издание LТAutomobile.

Сайтът уточнява, че производителят се е отказал от идеята да съчетае в 3008 миниван и кросоувър. Моделът от ново поколение ще бъде чист кросоувър, който ще се бори за купувачи с Nissan Qashqai и Renault Kadjar например.

Автомобилът ще бъде изграден върху модулната платформа EMP2, която легна в основата на модела 308. От хечбека 3008 ще получи и моторната гама, в която ще влязат например 1,2-литровият бензинов турбодвигател с мощност 130 к.с., както и няколко дизела с мощност от 92 до 15 кончета.

Не е изключено да се появи и хибридна версия на кросоувъра.Преди време стана ясно, че Peugeot разработва и голям всъдеход, който ще бъде наречен 7008. Моделът ще има 7 места и също ще бъде изграден върху шасито EMP2. Кросоувърът ще се предлага както с бензинови и дизелови двигатели, така и с хибридно задвижване. Всички те ще могат да бъдат съчетани и с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай