Новият Suzuki Vitara дебютира в България

Новият Suzuki Vitara дебютира в България | StandartNews.com

Моделът се предлага с 1,6 л бензинов и дизелов двигател

Още с появата на първото поколение Vitara на пазара през 1988 г., Suzuki печели признание като пионер в изграждането на компактен всъдеход с изискан дизайн, безупречно задвижване на четирите колела за повишена проходимост и забележителна лекота на шофиране. През годините моделът се разви чрез промени в размера и задвижващата система. Сега, повече от четвърт век след дебюта на оригиналния модел, Vitara се преражда като модерен SUV автомобил, който безупречно комбинира прекрасно оф-роуд поведение и впечатляващ градски силует. Новият всъдеход направи дебют в България в един от столичните молове и грабна окото на феновете. Домакин на събитието беше МИРКАТ ООД - официален вносител на марката у нас. Фирмата разшири дилърската мрежа на Suzuki в страната. В обновените търговски зали и сервизни центрове в София, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Русе клиентите на Suzuki ще получат гарантирано професионално обслужване.

Новият Vitara се предлага с 1,6 л бензинов и дизелов двигател с Евро 6 стандарт и максимална мощност от 120 к.с. Първоначално на пазара моделът ще е наличен само с ръчна скоростна кутия - 5-степенна за бензиновия двигател и 6- степенна за дизеловия, но скоро ще се предлагат варианти с първата 6 степенна автоматична скоростна кутия, разработена от Suzuki, която ще е по-лека от досегашната CVT и е с усъвършенствана система за контрол на ускорението. Компактният SUV постига изключително ниски показатели за разход на гориво - от 4,2 л/100 км и нива на вредни емисии от 111 г/км. Размерите му са 4175 мм дължина, 1775 мм широчина, 1610 мм височина, 2500 мм междуосие и 185 мм клиренк. Багажното отделение предлага от 375 до 1120 л гъвкаво пространство, в което може да поберете всичко необходимо. Автомолирът е оборудван с асистент при спускане и потегляне при наклон, Radar Brake Support, адаптивен круз-контрол, 7-инчов мултифункционален тъч скрийн и др.

Задвижването на четирите колела се подпомага от AllGrip система, която предлага 4 режима на шофиране - автоматичен, за движение по сняг, със заключен диференциал и спортен.

Цените на новия Suzuki Vitara започват от 31 990 лв. за 1,6 2WD бензин (ниво на оборудване GL), а при най-високото ниво на оборудване GLX с дизелов двигател цената е 48 190 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай