Новият Hyundai i10: Повече стил и технологии

Новият Hyundai i10: Повече стил и технологии | StandartNews.com

Успешният модел i10 на Hyundai Motor приковава вниманието с нови, усъвършенствани характеристики за активна безопасност и свързаност от по-високите сегменти, както и с подобрения в дизайна за по-модерно излъчване.

„Новият i10 е важен автомобил за Hyundai Motor Europe, демонстрирайки най-високо качество на изработка в съчетание с нашата страст към детайлите и много характеристики от по-високите сегменти," казва Томас A. Шмид, главен оперативен директор в Hyundai Motor Europe. „Отличният цялостен пакет с висока стойност превърна i10 в един от най-продаваните автомобили в своя клас и го популяризира сред клиентите в цяла Европа; една история на успеха, която новият i10 със сигурност ще продължи."

Усъвършенствани акценти в дизайна и подобрена визия
Новият i10 идва с много подобрения в дизайна за по-емоционално въздействащ външен вид. включително новата каскадна предна решетка. Тя се характеризира с извитата си, естествено спускаща се надолу линия и ще се превърне в новата фамилна идентичност за моделите на Hyundai в бъдеще. Новият i10 ще бъде първият автомобил Hyundai на пътя с тази нова, отличителна характеристика на дизайна.

Отпред, новият i10 се отличава с нов дизайн на бронята и нови, заоблени LED дневни светлини, разположени в краищата на новата каскадна предна решетка, което придава на предницата емоционален вид. Отзад, новият i10 също се характеризира с усъвършенстван дизайн на бронята, включително изискани материали на задните светлини, нова, черна инкрустация, както и заоблени задни фарове за мъгла, отразяващи новия дизайн на предницата. Странични формовани прагове с нов дизайн, с нова форма и размер, допълват свежия профил на новия i10.

По отношение на интериора, новият i10 идва с нов, стилен нюанс на червена текстилна тапицерия. Клиентите сега могат да изберат и син, оранжев, бежов и черен цвят на интериора за всички нива на оборудване.

Новият i10 въвежда нов дизайн на 14-инчови стоманени или алуминиеви джанти. Подобрения във возията и управлението, например вследствие на по-големите предни тампони за амортисьорите и модифицираното съотношение на предавките, допълват водещия в сегмента пакет на новия i10.

Също като своя предшественик, новият i10 ще се предлага с доказания избор от два бензинови двигателя, 1,0-литров и 1,25-литров, задвижващи предните колела чрез петстепенната механична трансмисия, като стандартно оборудване, или с четиристепенни автоматични предавателни кутии. Моделът BlueDrive™, базиран на 1,0-литровия бензинов вариант, включва редица характеристики за намаляване на разхода на гориво. Новият i10 се предлага и като 1,0-литров вариант, заводски оборудван с газова уредба (LPG).

Чудесен пакет, осигуряващ свързаност, удобство и активна безопасност
Новият i10 прави усъвършенстваните технологии достъпни за много повече хора от преди. В отговор на търсенето на клиентите на отделни характеристики за свързаност, новият i10 включва най-новите характеристики, всички интегрирани в новата навигационна система със 7-инчов сензорен екран. Apple CarPlay и Android Auto гарантират безпроблемна интеграция, безопасна работа и дублирана функционалност на мобилните устройства на операционна система iOS или Android. За да е винаги актуална, навигационната система на новия i10 се предлага със 7-годишен безплатен абонамент за услуги LIVE, като предлага информация за условията на трафика в реално време, местна прогноза за времето и интересни места, както и местоположение на радари за скоростта в държави, където това е разрешено по закон. Клиентите дори не трябва да избират: Новият i10 е единственият автомобил в своя клас, който предлага Android Auto, Apple CarPlay и услуги LIVE в единна информационно-развлекателна система.

По отношение на безопасността, новият i10 включва две нови, усъвършенствани характеристики за активно предотвратяване на катастрофи, и двете базирани на новата, многофункционална камера: Система за предупреждение за челен сблъсък (FCWS) и система за предупреждение при напускане на лентата (LDWS). С помощта на сензорите на предната камера, FCWS предупреждава водача със звуков сигнал и изображение за риск от сблъсък, произтичащ от други автомобили. Lane Departure Warning предупреждава водача, ако се правят опасни движения, докато автомобилът се движи със скорост над 60 км/ч. LDWS произвежда предупредителен звуков сигнал преди автомобилът да пресече маркировката на лентата.

По отношение на удобството, новият i10 се отличава с изпитания пакет характеристики на своя предшественик: автоматичен климатик, отопляем волан и подгряване на предните седалки, което го прави идеален спътник при всякакви метеорологически условия и всяка дейност. Просторният интериор помества до пет души, а водещият в сегмента обем на багажника от 252 литра предлага щедро пространство за подреждане на багаж.

Произведен в Европа, за Европа – историята на успеха на новия i10
От пускането му на пазара през 2008 г. i10 е важна история на успеха за Hyundai Motor с продажби от около 670 000 бройки до юли 2016 г. Това го прави един от най-продаваните автомобили в този сегмент през последните години.

Само оригиналният i10 с уникалното си съотношение качество-цена постига продажби от над половин милион автомобила за седем години в периода 2008-2014. Когато второто поколение i10 е пуснато на пазара в края на 2013 г, моделът наистина се превръща в европейски автомобил – проектиран и разработен в техническия център на Hyundai Motor Europe (HMETC) в Рюселсхайм, Германия, и произвеждан в завода на Hyundai в Измит, Турция.

Второто поколение i10 със своя младежки и модерен дизайн и динамична управляемост напълно отговаря на нивото на своя предшественик, с над 220 000 бройки, продадени само за три години. Новият i10 ще дебютира на живо за първи път на Автомобилното изложение в Париж в началото на октомври 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай