Новият Huawei P9 с двойна камера

Новият Huawei P9 с двойна камера | StandartNews.com

На 6 април бе представен новият модел Huawei P9 на специално организирано събитие в Лондон. Заедно със стандартната версия на модела, бе представена още една негова разновидност в лицето на P9 Plus, а не както бяха по-ранните слухове за P9 Max, съобщава сайтът ww.profit.bg.

Телефонът е с дисплей с големина от 5.2 инча, както и резолюция от 1080 пиксела. Захранва се от осемядрен процесор Kirin 955. Моделът ще се продава в две версии - с 3GB оперативна памет и 32 GB вътрешна, който ще е с цена от 599 евро, както и с 4GB оперативна памет и 64 GB вътрешна, който ще е с цена от 649 евро.
Налице е опция за разширяване на паметта с карта.

Основната ключова черта на смартфона е неговата двойна камера. Тя е разработена съвместно с германската компания, специализирана в оптиката - Leica. Задната камера е съставена от две 12-мегапикселови камери, едната от която улавя цветовете, а другата "черното" и "бялото". Сивото се запечатва в естествените му вариации. Двете камери работят заедно, за да предоставят по-детайлни образи в добре осветена среда и да намалят силно "шума" в слабоосветена среда. Камерата разполага още с лазерен и контрастен автофокус. Налице е двойна Led светкавица. Един от основните недостатъци, според специалистите, е липсата на оптично стабилизиране, което може да е проблем при наличието на две камери. Тялото на смартфона е направено от алуминий, подобно на модела Nexus 6P, сглобяван от китайския производител. Налице е сензор за пръстови отпечатъци на гърба на устройството, както и порт USB Type-C. Батерията е с капацитет от 3000 mAh. Моделът ще е само в един вариант с 4GB оперативна и 64 GB вътрешна памет, като ще е с батерия с капацитет от 3 400 mAh. Цената му ще е при ниво от 749 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай