Нови условия за роуминга от VIVACOM

Нови условия за роуминга от VIVACOM | StandartNews.com

От днес - 15.06.2017 г. VIVACOM въвежда промени в таксуването на роуминг услугите в рамките на Европейския съюз и Европейската икономическа зона в съответствие с новите изисквания на регламентите на ЕС.

Включените национални минути в тарифните планове/допълнителните пакети на VIVACOM стават валидни и за изходящи разговори в роуминг в ЕС/ЕИЗ до България, в страната на пребиваване и в рамките на ЕС/ЕИЗ, без за тях да бъде начислявана допълнителна такса.

Цената на изходящите обаждания, които се правят след изчерпване на включените в тарифния план/допълнителен пакет безплатни национални минути, ще се определя спрямо стандартната цена на минута към други фиксирани или други мобилни мрежи в съответния план.

Входящите разговори няма да се таксуват.

Включените МВ в абонаментен планове/допълнителни пакети ще са валидни за сърфиране в страни от ЕС/ЕИЗ при следните условия:

При включен към тарифния план/допълнителен пакет неограничен обем от MB (без значение дали се прилага ограничение по скорост), потреблението на данни в роуминг, за което няма да се начислява допълнителна такса е в обем, равен на двукратния обем, който се получава след разделяне на дължимата месечна такса (без ДДС) за ползвания тарифен план/допълнителен пакет на регулираната максимална цена на роуминг на едро, определена от ЕК. След изчерпване на този обем се прилага допълнителна такса от 0.014 лв./MB с ДДС.

При тарифни планове/допълнителни пакети с включени MB в определен обем, при потребление на MB в роуминг се черпи от включените МВ, а след изчерпването им се прилага цена съгласно тарифния план.

За тарифни планове без включени MB, потребление на данни в роуминг се таксува по национална цена съгласно ползвания тарифен план.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай