Нов Range Rover Sport дебютира в Ню Йорк

Нов Range Rover Sport дебютира в Ню Йорк | StandartNews.com

Британците показват и най-разкошния модел в историята на марката

Компания Land Rover ще покаже на автосалона в Ню Йорк (3-12 април) нова модификация на всъдехода Range Rover Sport Ч HST. Тя ще бъде най-мощният вариант на модела с 6-цилиндров бензинов двигател. 3-литровият агрегат с механичен компресор ще осигурява мощност от 380 конски сили. Сега този двигател се използва в Range Rover Sport, но е с 40 кончета по-слаб. Очаква се ускорението от 0 до 100 км/ч на новата версия да става за 6,9 сек, което е с три десети от секундата по-бързо от тази на модификацията с мощност 340 конски сили.

Освен това HST ще получи пренастроено окачване, по-мощни спирачки, "динамичен" режим на работа на системата Terrain Response, както и 21-инчови колесни дискове (22-инчовите ще се предлагат като опция). Заявките за Range Rover Sport HST ще започнат да се приемат през април. Модификацията пък ще се предлага в САЩ, Китай, Русия и в Близкия изток.

Освен бензиновия V6 с мощност 340 к.с. за Range Rover Sport са достъпни варианти с 5-литрови V8 двигатели, които осигуряват мощност от 510 и 550 к.с. Дизеловите пък са представени от 3 и 4,4-литрови с мощност 248, 292 и 339 к.с.

В същото време групировката Jaguar Land Rover пусна тизер на два модела, които също ще направят световна премиера в Ню Йок. Единият от тях е следващото поколение на седана Jaguar XF. Другият пък е специална версия на Range Rover, която, по думите на представител на британския производител, ще бъде "най-разкошният вариант на модела в цялата история на марката". Ако се съди по шпионски фотоси, публикувани в Туитър, новата модификация на Range Rover ще бъде в двуцветна каросерия, ще има по-големи колесни дискове и четири ауспуха. Засега няма официална информация за този всъдеход. В момента най-разкошният Range Rover е версията, разработена съвместно с британския производител на оръжие Holland & Holland. Този автомобил е с удължена колесна база, в багажника има специална кутия за съхранение на оръжие, а материалите в салона са от скъпоструващи видове кожа и дърво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай