Най-търсените нови домейни са .kitchen

Най-търсените нови домейни са .kitchen | StandartNews.com

Интернет домейните с разширение ".kitchen" (кухня) са най-поръчвани сред новите домейн имена, съобщиха от хостинг компанията СуперХостинг.БГ.

Разширението ".kitchen" е закупено от 9,6% от клиентите на компанията, които са предпочели някои от новите домейни. Сред останалите предпочитани нови разширения са ".guru" (9,3%), което е подходящо за консултанти, лектори, преподаватели и широк спектър от специалисти, ".construction" (5,6% от клиентите са го предпочели), подходящо за строителни фирми и".estate" (5%) за недвижими имоти.

На пето място е ".lighting" (4,6%), за осветителни тела, а на шесто с 3,7% е ".gallery", подходящ за галерии, художници, фотографи и др. професии, свързани с изкуството.

Само 7,6% от клиентите на СуперХостинг.БГ са избрали интернет имена с по-малко от шест символа. Най-много (40%) от потребителите са купили имена с дължина между 6 и 9 символа, следвани от домейните с 10-15 символа (39,4%) и тези с 15-20 символа (11,5%). Имена с над 20 символа са придобили едва 1,4% от клиентите.

"Най-важното предимство на новите домейн имена е, че те много по-добре открояват един бизнес в сравнение с по-общите традиционни домейни и поставят акцента върху специфичната сфера на дейност на всеки уеб проект", каза Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ. До края на лятото предстои пускането на нови имена като ".moda", ".consulting", ".credit", ".gratis", ".digital", ".finance" и ".city". Очаква се това да допринесе за нарастване на интереса към новите домейн имена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай