Най-скъпите фотоапарати

Най-скъпите фотоапарати | StandartNews.com

Повечето хора правят добри снимки с камерата на смартфона си или с 12-мегапикселови цифрови фотоапарати. Други използват професионална техника. Факт е обаче, че за да си добър фотограф, не е задължително да си купуваш най-скъпите устройства. Достатъчни са талант и опит. В професионалните фотоапарати обаче има нещо особено, които ги правят доста скъпи.

Canon EOS-1 Ds Mark III - $12 000

Високоскоростна камера с висококачествено видеозаснемане и бърз пренос на данни FireWire. Това устройство е разработено така, че 16-мегапикселовият сензор в съчетание с бързина на заснемане може да прави не по-малко от 4 кадъра в секунда. Високата резолюция и скоростта го правят доста популярен на пазара.

Leika S2-P - $30 000

Всички продукти на Leika са доста скъпи и този модел не прави изключение. Фотоапаратът има 37,5-мегапикселова камера с голяма точност, чистота и цветове. Благодарение на тези характеристики той е много популярен сред професионалните фотографи. Камерата е водонепроницаема и има качествена батерия. Автофокусът се отличава с голям диапазон от ултраширок до супертелефото.

Panoscan MK-3 Digital 360 Degree Panoramic - $40 000

Най-голямото достойнство на това устройство е способността да прави панорамни снимки на 360 градуса със скорост 8 кадъра в секунда. Особено красиви стават пейзажните фотоси, които не изискват монтаж. Този фотоапарат печели привърженици не само сред любителите, но е идеален също така за военни цели или за заснемане на местопрестъпление.

Phase One P65+Back с 645D Body - $40 000

Когато фотоапаратът бе показан за първи път, цената му бе 54 860 долара, след това падна до 40 000. Сред достойнствата му са пълноформатна матрица и сензор с резолюция 65 мегапиксела, три USB порта. Устройството е допълнено с технологията Sensor+, която позволява да се правят огромни снимки за печат или за показване на гигантски монитори.

Seitz 6x17 - $43 000

Този фотоапарат прави снимки с резолюция от 160 мегапиксела. Той е идеален за заснемане на панорамни, групови и архитектурни фотоси. Това е единственият фотоапарат в света, който е способен да прави изображения с нативни размери 6x17 cм с прекрасен диапазон и цветове.

Hasseblad H4D-200MS - $45 000

Това устройство определено ще заинтересува специалистите. Фотоапаратът е способен да обедини 6 снимки в една 200-мегапикселова. Това се постига благодарение на пиезоелектрическия двигател, който управлява шестте сензора. С правилния си фокус и фиксация на затвора, сензорите от 50 и 60-мегапиксела, той е номер едно сред професионалната техника.

Susse Freres Daguerreotype - $978 000

173-годишният фотоапарат, открит на един таван, удивлява не само с цената си, но и със своята историческа стойност. Той е произведен през 1839 г. в Париж от компания Susse Freres и се счита за най-стария фотоапарат в света. Характеризира се с "дагеротипния" си процес на заснемане (върху пластини от сребро или мед). На корпуса му стои овалното клеймо на изобретателя на този способ Луи Дагер. Може да видите този фотоапарат като музеен експонат във Виена.

Leika 0-Serie Nr. 107 - $1,9 млн.

Този фотоапарат е най-скъпият в света. От тази серия са произведени само 25 бройки, които са експортирани в САЩ. В горната му част е гравирана думата "Германия". Оценен е на 500 000 - 650 000 долара, но колекционер от Азия плаща за него 1,9 млн. на аукцион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай