Най-очакваните смартфони

Най-очакваните смартфони | StandartNews.com

Макар че изложението Mobile World Congress в Барселона завърши неотдавна, не всички компании показаха новите си флагмани. Ето кои топсмартфони се очаква скоро да се появят на пазара.

Huawei Ascend P8

Най-рано от всички флагмана си трябва да покаже китайската Huawei. Твърди се, че Ascend P8 ще бъде анонсиран на 14 или 15 април в Лондон. Предишният върхов смартфон на компанията също бе показан през пролетта - на 6 май. Ascend P7 и показаният в Берлин на изложението IFA фаблет Mate 7 предизвикаха изключително положителни емоции. В последните няколко години Huawei направи голям пробив и се научи да изработва флагмански апарати не по-лошо от останалите производители, а често пъти и по-добре. В отличие от предишния флагман Ascend P8 може да получи изцяло металически корпус, като фаблета Mate 7, но без скенер за пръстови отпечатъци. Диагоналът на дисплея ще е 5,2 инча, а процесор ще бъде произведеният от компанията Kirin 930.

LG G4

Следващият по ред дебют трябва да бъде на флагмана на LG - G4, на 28 април. Неговият предшественик G3 стана едно от най-добрите устройства на миналата година. Новият смартфон трябва да запази фирмените си черти, сред които бутонът за включване/изключване на задния капак. Според някои данни в него може да се появи и скенер за пръстови отпечатъци. От G3 смартфонът ще се различава най-вече с по-дебелата си рамка около дисплея и променената форма на корпуса - ъглите ще са по-заоблени. Екранът остава същият - 5,5-инчов с резолюция 2560х1440 пиксела. Процесорът ще бъде не Qualcomm 808, а не по-мощният 810.

Microsoft Lumia 940

От момента, в който от смартфоните, пускани от Microsoft, изчезна брендът Nokia, компанията не е пуснала нито един флагман. Последното устройство от топниво бе Lumia 930, която бе показана точно преди година. Този април обаче такова събитие няма да се случи. Microsoft ще анонсира Lumia 940 (или фотофлагмана Lumia 1030/1040, едва след пускането на Windows 10. Което означава, че не се очаква по-рано от лятото. За техническите характеристики на бъдещия флагман засега не се знае почти нищо, освен това, че наследникът на Lumia 930 ще получи 24-мегапикселова камера и процесор Qualcomm Snapdragon 805.

Sony Xperia Z4

За новия флагман на Sony обаче вече е известно достатъчно. По-рано компанията пускаше най-добрите си устройства на всеки 6 месеца. След Z3 обаче японците решиха все пак да дадат време на флагмана си да поостарее малко и да пуснат новата му версия само тогава, когато се появи необходимост. Не е много ясно кога това ще се случи за Z4 обаче. Може да се предположи, че дебютът на модела ще се състои в Берлин на изложението IFA през септември. Смартфонът ще бъде по-компактен от предшественика си, тъй като компанията ще намали рамките над и под екрана. Освен това ще запази водоустойчивостта си.

Apple iPhone

И най накрая, най-очакваният от мнозина смартфон - новият iPhone. Миналата седмица се появи информация, че през есента Apple ще покаже не два, а три нови смартфона - 4,7-инчовия 6S, 5,5-инчовия 6S Plus и 4-инчов модел под името 6c. Този ход изглежда логичен - до появата на 6S, влизащият в нишата на 4-инчовите устройства модел 5S вече ще бъде на две години и ще започне да губи своята актуалност. Пластмасовият 6S ще върне ярките цветове сред моделите (вместо 5с) и ще обнови моделната гама с по-актуално от 5S устройство. Смартфоните обаче едва ли ще се различават особено по техническите си характеристики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай