Най-очакваните премиери в Ню Йорк

Най-очакваните премиери в Ню Йорк | StandartNews.com

Международният автомобилен салон в Ню Йорк отваря врати този петък с множество световни премиери. Тъй като конкуренцията в автомобилната индустрия не спира за миг, това кара компаниите да произвеждат модели с по-привлекателен дизайн, пълни с най-новите технологии, с превъзходно поведение на пътя и не на последно място с понижен разход на гориво. И докато салонът в Ню Йорк винаги показва за първи път някои от ключовите модели не само на американски, но и на световния пазар, тази година дебютите ще са повече от друг път. Добра новина, не само за изложението, но и за потребителите, защото това е последният голям салон преди есента. Американското списание "Форбс" публикува някои от най-очакваните модели, които посетителите ще могат да видят в Голямата ябълка до 12 април.

Lincoln Continental Concept грабва с атрактивния си дизайн и новите технологии. Окуражително е, че компанията прегръща богатата си история с лъскав и луксозен седан, който носи прочутата емблема. Сериозните и елитарни купувачи мъчно могат да бъдат убедени, че Lincoln е голям играч в премиум сегмента, но Lincoln Continental Concept би могъл да помогне за това, особено ако се материализира в производствен модел.

След като не успя да утвърди настоящото поколение Malibu на невероятно конкурентния пазар на седаните среден размер, Chevrolet се очаква да направи сензация с версията за 2016 г. Интериорът на колата е напълно обновена, а списъкът с технологиите - почти безкраен. Очаква се също така нов хибриден вариант с водещ в класа си нисък разход на гориво. Изглежда Chevrolet най-сетне ще даде на лидерите в сегмента причина да се замислят.

Минаха доста години, откакто Cadillac ни предложи конкурентен, луксозен седан от висша класа. Което означава, че моделът CT6 се появява точно навреме. Докато марката се опитва да възстанови имиджа си, един достоен конкурент на BMW 7 Series и Mercedes-Benz S-Class обаче, ще измине доста път докато затвърди премиум родословието на Cadillac.
RX е най-успешният модел на Lexus, откакто се появи преди близо 20 г. Това означава, че марката трябва да привлича нови купувачи, без да отблъсква настоящите си фенове с прекалено радикални промени. Версията за 2016 г. има по-агресивен външен вид от предшествениците си и въпросът е дали дизайнерите не са отишли прекалено далеч. Ясно е обаче, че RX ще запази баланса между лукса, технологиите и функционалността, което надделее сред традиционните фенове на Lexus, дори те да повдигнат вежди от малко по-различния вид.

Jaguar предизвика доста вълнения и шумотевици, когато миналата година показа новия F-Type. За да остане конкурентен и да увеличи продажбите обаче британската компания трябва да освежи и останалите си модели. Новият XF запазва по-голяма част от вида на предишното поколение, но шасито му е по-леко и подсилено, а подобреното окачване и поведение на пътя определено усилят привлекателността на модела.

Пазарът на хибридни автомобили остава труден, а покрай големите колебания в цената на горивата през 2014 г., той също е доста колеблив. Хибридите обаче продължават да играят ключова роля в краткосрочните планове на Toyota и напълно новият RAV4 Hybrid ще дебютира в Ню Йорк. В САЩ сегментът на компактните всъдеходи е "най-горещият", което означава, че моделът би могъл значително да увеличи общия брой на продажбите на хибриди.

Категорията на големите (не премиум) седани още не е изчезнала, макар продажбите в последните 10 г. да показват, че бързо залязва. Лесно е да се обяснят причините. Защо някой ще похарчи повече за такъв седан, който е съвсем малко по-голям от днешните средноразмерни седани, които предлагат не само конкурентен интериор, но и същите премиум опции. По едно време Nissan Maxima държеше целия сегмент на големите седани в САЩ и новият модел идва в Ню Йорк да защити това, което е останало от територията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай