Музей в задния джоб

Музей в задния джоб | StandartNews.com

Шедьоврите вече са на един клик разстояние

Голямото изкуство вече не е привилегия само за музеите и частните колекции. Дори да не сте ходили в Лувъра или Ермитажа, шедьоврите вече са на един клик разстояние. За ценителите се предлагат цяла палитра приложения за смартфона, в които има не само подробна информация, но самите произведения могат да се видят в детайли. С тях не ви трябва гид дори да влезете в реалния музей. Ако пък у вас дреме талант за художник, може да изтеглите приложение, с което да творите направо на телефона.

1. Art Authority for iPad

С помощта на това приложение лесно може да видите най-важните експонати на европейското изкуство. Art Authority е колоритен каталог, който лесно може да инсталирате на таблет, телефони ил компютър и така на един клик разстояние от вас ще са хиляди експонати. Специално внимание е отделено на интерфейса, който напомня музей, макар и виртуален.

2. Autodesk Sketchbook

Autodesk Sketchbook идва с разнообразие от инструменти за рисуване и четки, функции, както и с възможност за съхранение на вашето творчество на Dropbox или iCloud. Sketchbook е нещо повече от забавно приложение за чертане и рисуване, то е инструмент за професионалните илюстратори и художници.

3. Sketchbook Express

Toва приложение е подходящо не само за рисуване, но и за редактиране на снимки и изображения. Смартфон версията на Sketchbook Express е оптимизирана за по-малки екрани. Платената Pro версия на приложението отключва много допълнителни функции и настройки.

4. Second Canvas Museo del Prado

Без Националния музей "Прадо" трудно бихме си представили Мадрид. И ако не сте били там, бъдете сигурни, че може да го направите дистанционно, като изтеглите новото приложение Canvas Museo del Prado. С него всички експонати могат да се видят в най-малките детайли. Всички представени снимки са направени с висока резолюция.

5. Paper by Fifty Three

Paper е едно наистина забележително приложение, което изисква минимум усилия за работа и предлага възможност за влагане на максимум креативност. С него може да създавате рисунки, диаграми, скици, бележки, илюстрации и след това да ги споделите в социалните мрежи. От App Store могат да се закупят палитра от четки и много други функции и ефекти, но и основната безплатна версия предлага всичко необходимо за скициране, писане, рисуване, чертане и оцветяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай