11:25 ч.

14.09.17

2 мин.

0

1

0

Мтел си партнира с ESET за по-безопасен интернет

от редактор |

Мтел си партнира с ESET за по-безопасен интернет

Мтел и ESET ще си партнират в името на по-безопасния интернет за тези, които тепърва навлизат в него – децата. Телекомът вече предлага на своите клиенти приложението ESET Parental Control, което е насочено към сигурността на най-младите потребители в мрежата и ги предпазва от най-често срещаните заплахи онлайн – неподходящи сайтове и съдържание, както и фалшиви приятели, които се опитват да се възползват от доверчивостта на подрастващите. Услугата може да се тества безплатно за срок от 30 дни.


С ESET Parental Control може да се проследи в кой период от деня, за колко време и на какви игри играят децата, какви сайтове посещават и до какви приложения имат достъп. Приложението позволява и ограничаването на времето и часовия пояс за игра, сърфиране в интернет и социалните мрежи. Услугата позволява лесни и гъвкави настройки на български език, като по всяко време те могат да бъдат променяни според нуждите на всеки член от семейството както от телефоните на родителите, така и през портала my.eset.com. В допълнение, родителите могат да получават отчетност на дейностите на всички ползватели на седмична база – или да ги следят в сайта по всяко време.


Освен че осигурява по-безопасно сърфиране, приложението може да бъде използвано и като локализатор, като по този начин родителите знаят по всяко време къде се намира детето. Като допълнение, те могат да изпращат и съобщение, което детето не може да пренебрегне – при получаването му, функциите на телефона стават недостъпни, докато съобщението не бъде потвърдено.


Услугата може да се активира със SMS на кратък номер 8088, с текст KID, а деактивирането става със изпращане на SMS с текст STOP на същия номер. Преференциалната цена за клиенти на Мтел е 5,95 лева на месец, а един лиценз е достатъчен да защитите устройствата на цялото семейство.


ESET е водещ доставчик на решения за информационна сигурност с над 30 години опит и над 100 млн. потребителя на глобално ниво. ESET Parental Control е едно от трите приложения на глобално ниво с наградата AV-Comparatives Approved Parental Control Award за 2017 – с над 98% ефективност на засечените зловредни сайтове.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

sisisex23 · 03:47 · 23.11.2017
Не ме интересува п мтел по убийство децата
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент