Мтел си партнира с ESET за по-безопасен интернет

Мтел си партнира с ESET за по-безопасен интернет | StandartNews.com

Мтел и ESET ще си партнират в името на по-безопасния интернет за тези, които тепърва навлизат в него – децата. Телекомът вече предлага на своите клиенти приложението ESET Parental Control, което е насочено към сигурността на най-младите потребители в мрежата и ги предпазва от най-често срещаните заплахи онлайн – неподходящи сайтове и съдържание, както и фалшиви приятели, които се опитват да се възползват от доверчивостта на подрастващите. Услугата може да се тества безплатно за срок от 30 дни.

С ESET Parental Control може да се проследи в кой период от деня, за колко време и на какви игри играят децата, какви сайтове посещават и до какви приложения имат достъп. Приложението позволява и ограничаването на времето и часовия пояс за игра, сърфиране в интернет и социалните мрежи. Услугата позволява лесни и гъвкави настройки на български език, като по всяко време те могат да бъдат променяни според нуждите на всеки член от семейството както от телефоните на родителите, така и през портала my.eset.com. В допълнение, родителите могат да получават отчетност на дейностите на всички ползватели на седмична база – или да ги следят в сайта по всяко време.

Освен че осигурява по-безопасно сърфиране, приложението може да бъде използвано и като локализатор, като по този начин родителите знаят по всяко време къде се намира детето. Като допълнение, те могат да изпращат и съобщение, което детето не може да пренебрегне – при получаването му, функциите на телефона стават недостъпни, докато съобщението не бъде потвърдено.

Услугата може да се активира със SMS на кратък номер 8088, с текст KID, а деактивирането става със изпращане на SMS с текст STOP на същия номер. Преференциалната цена за клиенти на Мтел е 5,95 лева на месец, а един лиценз е достатъчен да защитите устройствата на цялото семейство.

ESET е водещ доставчик на решения за информационна сигурност с над 30 години опит и над 100 млн. потребителя на глобално ниво. ESET Parental Control е едно от трите приложения на глобално ниво с наградата AV-Comparatives Approved Parental Control Award за 2017 – с над 98% ефективност на засечените зловредни сайтове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай