10:05 ч.

18.01.18

2 мин.

0

1

0

Мит е, че компютърните игри правят хората по-склонни към насилие

от редактор |

Мит е, че компютърните игри правят хората по-склонни към насилие

Увлечението по компютърните игри не правят хората по-склонни към насилие. Това мнение изразиха психолози в статия в сп. "Entertainment Computing".


"Ако игрите действително програмират човешката психика, то човек би трябвало по-бързо да идентифицира и да реагира на концепцията, която се съдържа в играта, както и на предметите в нея, по-бързо отколкото на обекти от реалния свят. Това не се случи при двете игри, които ние проучвахме", казва Дейвид Зендъл от Нюйоркския университет.


Приз последните 20 години учени, политици и обществото като цяло дискутират тревожно дали компютърните игри са полезни или вредни и как могат да повлияят поведението на деца и възрастни.


Наскоро учени неврофизиолози откриха, че някои игри подобряват работата на различни дялове от мозъка, а други - обратно правят така, че тези дялове да намалят размерите си.


Някои считат, че компютърните игри могат да създадат у определени групи хора зависимост, подобна на наркотичната. Други считат, че високото ниво на реализъм и свобода на действие в интернет може да доведе до насилие и жестокост в реалния живот.


Зендълр и негови колеги проведоха експеримент с участието на няколко десетки любители на игри, както и хора, които никога не са се занимавали с това. От реакциите на участниците станало видно, че игрите не променят психиката на човека. Учените не са открили и разлики във възприемането на най-съвременните игри с отлична графична реализация и динамика и на по-стари, "по-примитивни" игри.


В резултат психолозите са стигнали до извода, че всъщност няма никакви данни, че игрите повлияват негативно психиката на хората и ги правят склонни към насилие.


Все пак Зендъл и неговите колеги подчертават, че са правили своите експерименти с възрастни хора и засега не е съвсем ясно дали тези твърдения се отнасят и за деца и юноши.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:31 · 18.01.2018
баща ми имаше гъбички по краката ,направо му бяха разядени от 10 години и нищо не помагаше ,тогава от Германия му поръчахме този мехлем,това го спаси,премахна ги завинаги http://bit.ly/2z8r3yF
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент