Microsoft пуска 2 нови смартфона от висок клас

Microsoft пуска 2 нови смартфона от висок клас | StandartNews.com

Microsoft разработва два нови смартфона от висок клас, които се очакват тази есен, съобщава онлайн изданието Unleash the phones. Това ще са първите устройствата, които ще могат да се възползват максимално от възможностите на Windows 10.
Моделите ще имат съответно 5,2- и 5,7-инчови дисплеи. По-големият вариант ще е флагманът с кодово име Cityman. Той ще използва 8-ядрен процесор на Qualcomm, 3GB RAM, 32GB вградена памет със слот за допълнителни microSD карти. Камерата на задния панел ще е 20 МР, а на предния - 5 МР. Батерията ще е с капацитет 3300mAh и ще може да се сменя от потребителя.

Вторият модел е с кодовото име Talkman. Като по-големия си събрат ще използва екран с 4K резолюция. Основните разлики с другия модел са 6-ядреният процесор на Qualcomm и батерията, която е 3000mAh. Според изданието Microsoft ще се опита да направи корпуса на Talkman по-тънък от този на Lumia 930. И двата телефона ще използват 64-битови процесори, ще имат тройна LED светкавица за задните камери.

Смартфоните ще получат и някои специфични функции на Windows 10. Една от тях ще е възможност да се прехвърлят обажданията от телефона към компютъра, стига и той да използва Windows 10. Потребителите ще могат да извършват обаждания от компютъра, както и да получават и изпращат SMS-и, които ще се прехвърлят през смартфона. Още няма информация дали телефоните ще поддържат и приложението Continuum на Microsoft, което ще им позволява да се превръщат в персонални компютри и да се свързват с монитор, клавиатура и мишка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай